avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cesiune creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cesiune creanta

Buna ziua,
O cunostinta a mea a avut un imprumut cu asigurare de risc, facut prin 2005.Nu stiu daca a platit tot creditul sau nu (persoana fiind plecata din tara de trei ani), cert este ca primeste o notificare de la o firma de recuperare cum ca are de platit o suma de bani, ca urmare a cesiunii de creanta a firmei de asigurare catre firma de recuperare. Intrebarea mea este, de ce mai platim acea asigurare de risc inclusa in unele credite, daca firmele de asigurari nu se achita de obligatii. Mentionez ca persoana in cauza a ramas fara serviciu, somera, dupa care a plecat din tara.
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 20:45, 15 Ianuarie 2011
Doamna, firma de recuperare a primit mandat de la societatea respectiva sa recupereze banii pe care doamna in cauza nu i-a platit. Punct. Asigurarea de risc este cu totul altceva... Trebuie sa isi achite obligatia catre societatea respectiva (banca sau ce este) in caz contrar va fi executata silit.
Nu este comision de urmarire riscuri? Daca este comision, de asta se numeste comision, l-a platit , stiind ca este comision si acei bani nu ii va mai primi inapoi.Nu are legatura cu cesionarea creditullui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita? Ana671 Ana671 Buna seara. In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale de la o anumita banca. Pana in luna februarie 2013 am platit ratele la timp si in totalitate ... (vezi toată discuția)
Credit restant contractat "in numele" fratelui. consecinte? maria.r maria.r Buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste opinii - doresc sa ajut si eu cu niste informatii o persoana in impas. Doamna la care locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Datorii catre banci, termen prescriptie si rolul asiguratorului stef56 stef56 1. credit luat de la cec in ian 2007 2. garantii: adeverinta de salariu si polita in original a asiguratorului 3. plati efectuate pana in mai 2011 ( cu ... (vezi toată discuția)