avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aparate de aer conditionat montate abuziv!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aparate de aer conditionat montate abuziv!

Buna ziua!
Societatea comerciala de la parterul blocului unde locuiresc a montat niste aparate de aer conditionat, fara acordul meu, ca si vecin si proprietar direct afectat, desi m-am opus de la inceput.
Aceste aparate ma deranjeaza prin zgomotul produs si mai ales prin faptul ca functioneaza si pe perioada noptii, dupa terminarea programului de lucru al agentiei.
Am incercat sa rezolv problema amiabil cu aceasta societate fara rezultat. Am vorbit si cu administratorul asociatiei de proprietari si lucrurile au ramas la fel.
Am sesizat Primaria, Politia si Directia de Sanatate + Registrul Comertului, ITM si in toate adresele se spune ca nu era nevoie de acordul meu pentru monatarea acestor aparate sub fereastra mea, dar ca societatea trebuie sa respecte programul de lucru autorizat de primarie, respectiv orele 22:00 si aparatele nu trebuie sa functioneze dupa aceasta ora.
Am sunat si la Politie - 112 intr-o noapte, dar agentii au venit , au constatat si au plecat fara sa imi lase nici un document - Proces Verbal de constatare. Mi-au spus ca nu prea au cum sa intervina.
Le-am cerut celor de la Politie o dovada a faptului ca acele aparate functionau si pe perioada noptii pentru a putea merge in instanta cu acea dovada. Cei de la Politie au inceput sa o dea in balbaiala. La inceput mi-au raspuns oficial prin adresa cum ca nu mi se poate pune la dispozitie nici un document intrucat se incalca legea 677 privitoare la libera circulatie a datelor cu caracter personal.
Dupa care au recunoscut (verbal) ca nu s-a intocmit nici un document si ca oricum nu e nici o lege care sa interzica functionarea acelor aparate pe timpul noptii.
Oare cei de la Politie nu au auzit de perturbarea linistii publice? - E o intrebare retorica.

As dori sa stiu daca merg in instanta cu aceasta societate ce sanse am de castig? Am inteles ca instanta poate dispune ca Politia sa puna la dispozitie acel document prin care sa se dovedeasca faptul ca aparatele mergeau noaptea, dar daca nu s-a intocmit nici un document si cei de la Politie nici nu mai recunosc ca aparatele mergeau ce ar mai fi de facut?
Nu stiu in ce masura as putea aduce martori sau vecini la proces.
Eu le-am trimis celor de la parter o notificare ca ii dau in judecata, un fel de chemare la reconciliere dar nu mi-au raspuns.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:16, 14 Ianuarie 2011
adunati ceva probe si faceti plangere penala la politie sau parchet pt tulburarea folosintei locuintei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu comercial parter bloc - functionare non stop fara acordul vecinilor radubogdan24 radubogdan24 Buna ziua, Va deranjez cu 2 intrebari legate de problema spatiilor comerciale de la parterul blocurilor si functionarea acestora in raport cu persoanele cu ... (vezi toată discuția)
Brutarie parter bloc maria_sm1 maria_sm1 Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca la parterul unui bloc sa functioneze o brutarie. Am facut diverse reclamatii la primarie legate de ... (vezi toată discuția)
Actionarea in judecata a vecinilor de bloc algostefan algostefan Buna seara, Ma gandesc sa dau in judecata vecinii de bloc care locuiesc deasupra mea, pentru ca nu imi dau de ales practic. De ani de zile imi perturba ... (vezi toată discuția)