avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Brutarie parter bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Brutarie parter bloc

Buna ziua,

As dori sa stiu daca este legal ca la parterul unui bloc sa functioneze o brutarie. Am facut diverse reclamatii la primarie legate de activitatea desfasurata de aceasta. Raspunsul lor a fost ca spatiul respectiv "este spatiu cu destinatie comerciala inscris ca atare in cartea funciara".
Dupa o alta sesizare facuta de mine in care le atrag atentia ca activitatea de productie si cea de comert sunt lucruri diferite mi s-a raspuns dupa cum urmeaza: "... si societatile care desfasoara productie sunt tot societati comerciale, nediferentiindu-se in nici un fel de societatile care desfasoara comert. Mai mult chiar, Codul Comercial stabileste ca fiind acte si fapte de comert orice activitate susceptibila de a produce profit, prin urmare in mod evident si activitatea de productie. In aceste conditii, raportat la prevederile mentionate mai sus un spatiu comercial stabilit ca atare in cartea funciara este un spatiu in care se poate desfasura oricare dintre activitatile mentionate in codul CAEN, prin urmare inplicit si productie."
Ulterior, ni s-a comunicat verbal ca activitatea firmei poate incepe de la ora 06:00 conform unei Hotarari a Consiliului Local.
Am facut diverse reclamatii la Primarie, la Politia Locala, Directia de Sanatate Publica,Garda Financiara cu privire la activitatea desfasurata de aceasta sociatete, cu privire la programul de functionare care initial era non-stop (productia se desfasura toata noaptea), cu privire la cosul de evacuare care se ridica pana sub nivelul geamurilor de la etajul I din X, cu privire la lipsa izolatiei fonice.
Va rog sa imi comunicati daca pozitia Primariei este corecta si daca pot sa fac ceva ca sa pot dormi noaptea, mai ales in perioada sarbatorilor.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: maria_sm1 , utilizator 17:19, 31 Decembrie 2014
Care este raspunsul primit de la garda financiara ?
Conform ultimilor modificari survenite la nivelul autoritatii,garda financiara a fost reorganizata
Ce treaba are garda financiara(fosta) in speta aceasta?Ar trebui poate imbunatatita izolatia fonica de catre proprietarul afacerii si eventual prelungit cosul de evacuare(gaze,aburi) sa nu vi se faca rau de la mirosul de paine.Alte aspecte cred ca sunt nedemne de luat in seama.Mai lasati lumea sa mai si munceasca, vreti sa aducem si painea de afara?

Ultima modificare: Miercuri, 31 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Garda Financiara a instiintat Garda de Mediu, care la randul ei a instiintat Directia de Sanatate Publica. Raspuns de la ei nu am primit, doar de la Primarie.
In afara de pozitionarea acelui cos de evacuare, care este nemultumirea? Si in legatura cu acel cos, ce va deranjeaza? Se vede urat pe fatada sau care exact e problema?
De asemenea, ma intereseaza in ce calitate ati facut acele sesizari, sunteti reprezentantul unei asociatii de proprietari din zona sau sunteti vecin?
Sunt vecinul de la etajul 1, apartamentul meu se afla deasupra spatiului de productie.
S-au facut plangeri si din partea asociatiei de proprietari si din partea mea.
Problemele sunt: miros neplacut, nerespectarea orarului de functionare, zgomot mare, chiar si noaptea, mai ales in preajma sarbatorilor (zgomotul malaxorului si al feliatorului este foarte deranjant - nu se poate dormi). Au promis ca o sa izoleze fonic si de 2 ani nu s-a facut nimic; au incercat sa ne intimideze prin amenintari.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! locuiesc la etajul 1 al unui bloc iar la parterul ... Miu Dumitra Miu Dumitra Buna ziua ! Locuiesc la etajul 1 al unui bloc iar la parterul blocului s-a deschis de curand o brutarie -patiserie . Suntem deranjati de zgomotul ... (vezi toată discuția)
Decibeli permisi cruduleci cruduleci am o problema cu un club de noapte ce s-a deschis in imobilul lipit de casa mea. am facut plangeri la primarie, am sunat la politie, am discutat si cu ei si ... (vezi toată discuția)
Reglementarea relatiilor dintre utilizatorii spatiior comerciale si locatarii condominiilor Puiu Popescu Puiu Popescu Va rog sa-mi precizati ce hotarari ale CGMB si/sau ce alte acte normative republicane reglementeaza activitatea firmelor de comert (produse alimentare) cu ... (vezi toată discuția)