avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vechimea pt recalcularea pensiei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vechimea pt recalcularea pensiei

Buna ziua,

De unde pot face rost de vechimea in munca, pt o persoana care a lucrat intr-un singur loc, pana la pensionare, iar sporurile (care nu se treceau in CM) existau in arhiva institutiei, care a luat foc.
De unde se mai pot recupera aceste documente, pt recalcularea pensiei?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 16:01, 14 Ianuarie 2011
Vechimea se dovedeste cu carnetul de munca .In ce priveste veniturile realizate efectiv si pentru care s-au platit contributii la asigurarile sociale , depuneti o cerere la societatea la care ati lucrat . In cazul in care aceasta nu mai detine documente , o chemati in judecata sa se dispuna obligarea la eliberarea adeverintei, ocazie cu care se vor face probe :adresa la ITM , la societatea debitoare etc , sau poate va depune statele de plata .
Va multumesc pt raspuns, arhiva societatii a luat foc, nu mai exista documentele, firma s-a desfiintat demult (fabrica Suveica).
De la ITM, se pot scoate aceste sporuri (pierdute de firma)?

De judecata, nu se pune problema....este vorba de mama mea, care prefera sa renunte la drepturile ei, decat sa mearga prin tribunale....

multumesc
Diana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhiva fabricii suveica stefaniapetre stefaniapetre Buna ziua! Ma puteti ajuta cu mai multe informatii referitoare la arhiva fabricii Suveica?A reusit cineva sa obtina actele necesare pentru dosarul de pensie ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca nestampilat de unitatea emitenta - demonstrare vechime elf14 elf14 Buna ziua! O cunostinta se confrunta cu o problema. La depunerea dosarului de pensionare, a descoperit ca are carnetul de munca nestampilat si nesemnat de ... (vezi toată discuția)
Am lucrat 10 ani la fosta fabrica *suveica* și am avut categoria ... Munteanu Lica Munteanu Lica Am lucrat 10 ani la fosta fabrica *Suveica* și am avut categoria a 2-a și nu găsesc arhiva acesteia pentru a-mi recupera o adeverință cu acești ani ... (vezi toată discuția)