avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare garantie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare garantie

Buna ziua!

Cum ar trebui s a inregistrez o chitanta pe care scrie cv garantie pt chirie cf contract nr.Nu s-a emis fatura.Este corect asa doar chitanta?

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 23:25, 14 Ianuarie 2011
Buna ziua,

2678 = 5311 - plata garantiei, o tineti evidentiata in acest con pana la data rambursarii garantiei.
Daca, cf contractului, reprezinta o cv. in euro o reevaluati lunar la cursul de sfarsit, pentru a evidentia corect valoarea acesteia in balanta.

se poate evidentia in baza contractului, cu atat mai mult daca proprietarul este persoana fizica.
Garantiile percepute pentru a asigura buna executie a unui contract sau de alta natura nu reprezinta operatiuni in sfera de aplicare a TVA, nefiind livrari de bunuri sau prestari de servicii.
Nu se emite factura pentru garantiile percepute deoarece conform art. 155 din Codul fiscal factura se emite pentru livrari de bunuri sau prestari de servicii, altele decat o livrare/prestare fara drept de deducere a TVA.
In cazul in care totusi se emite o factura pentru garantii, aceasta nu cuprinde TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila garantie de buna executie FSimona FSimona Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila pentru garantia de buna executie? Situatia e in felul urmator: societatea noastra are un contract ... (vezi toată discuția)
Factura de avans luciapap luciapap Incasam avans in data de 20.01.2011, eliberam chitanta, in cat termen eliberam factura de avans, in codul fiscal am gasit pana in cea de-a 15 zi lucratoare a ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)