avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cumparare auto persoana fizica dupa terminarea ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cumparare auto persoana fizica dupa terminarea leasingului

Buna ziua,

As dori sa aflu in ce masura angajatul unei firme poate deveni proprietarul unui autorurism pentru care a fost achitat leasingul.
Mentionez ca politica firmei este de a incepe un alt leasing si nu de a deveni proprietar.
Sper ca am pus intrebarea cat mai explicit.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
ddaniell, utilizator
Cel mai recent răspuns: B.E.C. ARION , Consultant fiscal 10:08, 17 Ianuarie 2011
Daca contractul de leasing nu s-a treminat de achitat si daca valoarea reziduala a fost trecuta la finalul contractului va puteti exprima firmei de leasing dorinta de a renunta la dreptul dvs de a cumpara masina si de a face ori incetare de contract ori cesionarea contractului in favoarea angajatului, depinde de cum va aproba acestia.
Daca valoarea reziduala a fost inclusa in rate nu se mai poate face nimic .
Este bine totusi sa faceti o adresa din partea societatii catre firma de leasing si acestia va vor lamuri ce puteti face functie de tipul de contract pe care l-ati avut.
Mai concret, contractul se va termina la sfarsitul lunii februarie (deja suntem in ianuarie...), iar contractul este cu valoare reziduala 20 %.
Sa inteleg ca daca firma nu emite un act de cesionare a autoturismului in favoarea angajatului, acesta din urma nu poate printr-un contact direct la firma de leasing sa plateasca taxa reziduala si sa intre in posesie.
deci luati neaparat legatura cu sc leasing pentru ca acestia sa nu emita deja ultima factura pe numele dvs, mai departe procedati asa cum v-am indrumat.
totul se face la cererea dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing nefinalizat Calinutza Calinutza Buna ziua ,in iunie 2010 am terminat de achitat un leasing si am solicitat esalonarea valorii reziduale pe o perioada de 12 luni .Am adus actele solicitate,am ... (vezi toată discuția)
Contract de leasing cristina sandu cristina sandu VREAU SA ACHIZITIONEZ UN AUTOTURISM IN SISTEM LEASING.TERMIN DURATA CONTRACTULUI SI IMI EXPRIM OPTIUNEA DE A DEVENI PROPRIETARUL AUTOTURISMULUI. TREBUIE SA MAI ... (vezi toată discuția)
Cesionare leasing simomagda simomagda un autoturism in leasing poate fi cesionat unei societati, la achitarea integrala a acestuia ? ce documente sunt necesare pt.a fi transcris pe societate ? (vezi toată discuția)