avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... leasing nefinalizat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

leasing nefinalizat

Buna ziua ,in iunie 2010 am terminat de achitat un leasing si am solicitat esalonarea valorii reziduale pe o perioada de 12 luni .Am adus actele solicitate,am platit taxa de analiza a dosarului ,am asteptat o perioada de cateva luni raspunsul ca apoi sa primesc de la o firma de recuperare instiintare ca sunt restanta cu plata valorii reziduale (pentru care facusem deja cerere de esalonare dar nu primisem raspuns).Am sunat la firma de leasing sa vad ce se intampla ca sa aflu de la angajatul firmei de leasing ca de fapt mi-au pierdut dosarul si nu se mai stie nimic de el.Ca urmare mi-a solicitat sa aduc inca o data actele pe care le depusesem initial+plata comisionului de analiza dosar.(asta se intampla la un an de la depunerea primului rand de acte).In tot acest timp cei de la Casco au tot emis facturi pe care nu le-am mai platit deoarece nu mai aveam talonul valabil si deci nu mai puteam circula cu masina(trebuia sa mi se emita altul in momentul in care se aproba dosarul de esalonare a valorii reziduale).
Nu am mai dus al doilea rand de acte deoarece momentan sunt in concediu crestere copil ,nu sunt de acord sa mai platesc inca o data taxa de analiza dosar si in plus nu am timp sa alerg dupa actele solicitate.Mai mult ,intrucat de 2 ani de zile nu am mai miscat masina din loc ,as dori sa aflu daca se poate sa o restitui firmei de leasing si odata cu predarea acesteia sa se stinga si valoarea reziduala care mai era de plata.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Calinutza , utilizator 21:15, 11 Iulie 2012
Pentru un raspuns pertinent trebuie citit contractul de leasing.

Teoretic la expirarea perioadei contractuale beneficiarul leasingului are un drept de optiune intre a achizitiona acel autoturism sau a-l restitui firmei de leasing.
In situatia dvs cel mai bine ar fi sa scapati de autoturism de vreme ce sta nefolosit de 2 ani.

Urmatorul pas in acest sens ar fi sa notificati firma de leasing prin avocat/executor judecatoresc cu privire la intentiile dvs. Trebuie sa intreprindeti ceva pentru ca a trecut destul timp si nu au rezolvat situatia.
Practic trebuie sa le deschid un proces ?
Acum nu, doar purtarea unei corespondente ceva mai ferme, profesioniste in speranta rezolvarii amiabile, fara a ajunge la instanta.
Exista cumva un termen de prescriptie pentru neplata acestei sume ( valoare reziduala)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare masina aflata in leasing zoltanhe zoltanhe Sunt o persoana fizica si doresc sa cumpar o masina care e in leasing pe firma. Daca mergem (eu si reprezentantul firmei) la firma de leasing si agreem sa ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea unor sume achitate cu titlu de avans in baza unui antecontract de vanzare victor_dutu victor_dutu Bună ziua! Vă supun atenției următoarea speță: O societate (S.R.L.) are încheiat un contract de leasing pentru un autoturism. Au mai rămas de ... (vezi toată discuția)
Colaborator doreste sa achizitioneze o masina in leasing prin firma cu care colaboreaza florentinaadriana13 florentinaadriana13 Un colaborator al firmei (fost angajat, actual are contract de colaborator) doreste sa achizitioneze o masina in leasing prin firma cu care colaboreaza.(din ... (vezi toată discuția)