avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie militara

Buna ziua,va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebaRE.
Daca un pensionar a lucrat in cadrul M.A.I o perioada de 21 de ani si 13 ani in servicii civile, pensia primind-o de la M.A.I, cum se recalculeaza acum pensia?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena Mihaela SPATARESCU , Consilier juridic 21:00, 14 Ianuarie 2011
Din punctul meu de vedere, ar trebui sa se recalculeze doar partea din pensie in care ati fost lucrator MAI, adica pentru 21 de ani. Pentru aceasta, in conditiile lg. 119/2010, va trebui sa solicitati adeverintele de vechime si de plata pentru toti cei 21 de ani lucrati in MAI si sa le depuneti la casa de pensii, insotite de cererea de recalculare.
Este o situatie mai speciala decat a majoritatii, sper ca nu ma insel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara grad 3 de invaliditate stelian07 stelian07 In urma recalcularii pensiilor in baza legii 119/2010 mi-a scazut pensia cu cca. 25 %. Stagiu realizat ca militar cca. 8 ani, iar anterior cca. 11 ani stagiu ... (vezi toată discuția)
Comunicat mai Pilu Pilu marți, 4 ianuarie 2011 COMUNICAT M.A.I. Procesul de recalculare a pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara vasile_o54 vasile_o54 Daca am iesit anticipat la pensie(din armata) in 2001 cu vechime completa dar la varsta de 47 de ani, acum cand am 57 de ani, nu pot cere recalcularea pentru ... (vezi toată discuția)