avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre indemnizatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre indemnizatie

as vrea sa stiu daca as primi indemnizatie pt cresterea copilului daca sunt plecata in alta tara in vizita si nasc acolo, dar eu am lucrat in romania pana acum,si mi am luat concediu medical
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:41, 15 Ianuarie 2011
Da, veti beneficia, bibenteles trebuie sa intrunici conditiile impuse de lege; dar faptul ca nasteti in alta tara nu are importanta.
creciun mary a scris:

as vrea sa stiu daca as primi indemnizatie pt cresterea copilului daca sunt plecata in alta tara in vizita si nasc acolo, dar eu am lucrat in romania pana acum,si mi am luat concediu medical


Art. 12 din OUG nr.111/2010 prevede :
Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! intrebarea mea este legata de indemnizatia de crestere ... CataBravu CataBravu Buna ziua! Intrebarea mea este legata de indemnizatia de crestere a copilului. Lucrez ca PFA in Romania si am stagiul necesar de cotizatie pentru a ... (vezi toată discuția)
Despre concediu maternal dachman dachman Buna seara As vrea sa intreb daca intru in concediu prenatal la 7 luni pot sa-mi aleg locul nasteri unde vrea eu ,as vrea sa merg sa nasc in strainatate si nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - Deliaionescu Deliaionescu Buna ziua Daca intrunesc conditiile pentru a primi indemnizatia de crestere copil (conform noii legi), nasc in Romania si depun dosarul pentru a primi ... (vezi toată discuția)