avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Eu si sotia mea am plecat din Romania in Thailanda in Noiembrie 2016. Am incetat ambii contractele de munca pe care le aveam cu angajatorul roman. Sotia urmeaza sa nasca in ianuarie 2018. Ea a avut contract de munca in Romania intre Aug 2014 si Oct 2016, eu am avut intre Aug 2005 si Nov 2016. In aceste conditii mai putem aplica pt indemnizatia de crestere copil?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:30, 3 Ianuarie 2018
In situatia in care indepliniti cumulativ urmatoarele conditii (art.12 din OUG 111/2010):
Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Lulusi Lulusi Buna ziua, In aprilie 2017 o sa nasc in UK, copilul urmand sa aiba dubla cetatenie tatal avand rezidenta in UK. Eu am incetat contractul de munca in tara in ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatie creciun mary creciun mary as vrea sa stiu daca as primi indemnizatie pt cresterea copilului daca sunt plecata in alta tara in vizita si nasc acolo, dar eu am lucrat in romania pana ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in romania, nastere in strainatate alya_29 alya_29 Buna ziua, In prezent sunt in concediu de maternitate (de la angajator din Romania) urmand sa nasc in Londra, unde lucreaza sotul meu, si sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)