avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua, In aprilie 2017 o sa nasc in UK, copilul urmand sa aiba dubla cetatenie tatal avand rezidenta in UK. Eu am incetat contractul de munca in tara in aprilie 2016 incadrandu ma in cele 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni. Tatal lucreaza in UK, eu o sa locuiesc cu copilul si aici si UK. Pot sa beneficiez de indemnizatie crestere copil? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:31, 4 Decembrie 2016
OUG 111/2010
art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
....

In speta, daca nu veti locui in tara nu puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil care este nascut in strainatate ana9333 ana9333 Buna ziua, Am si eu o intrebare.As dorii sa nasc in strainatate si as dori sa stiu daca as putea beneficia de indemnizatie de crestere copil in Romania ... (vezi toată discuția)
Indemnizație tata andrea_dida andrea_dida Buna ziua! Sunt in concediu de creșterea a copilului până în 06 mai, băiatul urmând să împlinească 2 ani în 06 iunie 2016. Tatăl a lucrat cele 12 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate murphy_04_09 murphy_04_09 Sotia mea este insarcinata in luna a II-a. Eu am o oferta de munca in Uk.Trebuie sa plecam acolo. Exista vreo posibilitate sa i se acorde indemnizatia de ... (vezi toată discuția)