avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație tata

Buna ziua! Sunt in concediu de creșterea a copilului până în 06 mai, băiatul urmând să împlinească 2 ani în 06 iunie 2016. Tatăl a lucrat cele 12 luni înainte de a se naște copilul. Întrebarea mea este dacă poate beneficia de indemnizația de o lună de zile, în condițiile în care în prezent lucrează în Germania cu contract de muncă. Contractul e pe 2 luni: aprilie-mai, situație în care are concediu fara plata de la serviciul din România. Mă întreb dacă e legal el să fie în concediu de creștere a copilului în timp ce realizează venituri in alta tara. Ar trebui să depunem dosarul sau nu?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:58, 27 Aprilie 2016
1. In timp ce este in alta tara nu poate beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa am un job in strainatate daca sunt in ccc? AndreeaRadulescu AndreeaRadulescu buna ziua, ce se intampla daca in Romania sunt angajata dar in mometul de fata in concediu crestere copil si as vrea sa plec sa muncesc in alta tara? As ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil pentru mama studenta Nicolae87 Nicolae87 Buna ziua, am si eu o intrebare: Daca sotia mea este insarcinata in luna a 8-a, si a finisat studiile in luna iulie in strainatate, si urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Lulusi Lulusi Buna ziua, In aprilie 2017 o sa nasc in UK, copilul urmand sa aiba dubla cetatenie tatal avand rezidenta in UK. Eu am incetat contractul de munca in tara in ... (vezi toată discuția)