avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca in Romania, nastere in strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca in Romania, nastere in strainatate

Buna ziua,
In prezent sunt in concediu de maternitate (de la angajator din Romania) urmand sa nasc in Londra, unde lucreaza sotul meu, si sa beneficiez de rezidenta acolo. Poate acest lucru sa afecteze obtinerea unei indemnizatii de crestere copil in Romania?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 18 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate afecta obtinerea indemnizatiei daca nu sunt indeplinite conditiile mentionate la art.12 din OUG 111/2010 , si anume :

art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se acordă în situația în care solicitantul îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României;
c) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Ioana177 Ioana177 Buna ziua, Am un fiu nascut pe 18 sep 2012. As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania. Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Lulusi Lulusi Buna ziua, In aprilie 2017 o sa nasc in UK, copilul urmand sa aiba dubla cetatenie tatal avand rezidenta in UK. Eu am incetat contractul de munca in tara in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - Deliaionescu Deliaionescu Buna ziua Daca intrunesc conditiile pentru a primi indemnizatia de crestere copil (conform noii legi), nasc in Romania si depun dosarul pentru a primi ... (vezi toată discuția)