avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere

BUNA ,este posibil sa/mi admita o cerere de interventie in cadrul unei ordonante?#-o#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters116348 , utilizator 11:08, 15 Ianuarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Intrucat in procedura ordonantei presedintiale nu se abordeaza fondul litigiului, nu sunt admisibile urmatoarele cereri de interventie fortata a unui tert in procesul civil:
- Chemarea in judecata a unei alte persoane;
- Chemarea in garantie;
- Aratarea titularului dreptului;
In schimb, sunt posibile formele de interventie voluntara a unui tert, principala sau accesorie, insa in limitele unei ordonante presedintiale, fara abordarea fondului .
Interventia in interes propriu este admisibila si in materie de ordonanta presedintiala cu conditia ca tertul sa nu puna in discutie fondul dreptului ci sa urmareasca numai luarea unor masuri vremelnice.
Multumesc respectuos tuturor pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare despre ordonanþa preºedinþialã rodica_post rodica_post [u]Ce este ordonanţa preşedinţială? [/u] Ordonanţa preşedinţială,este o procedură specială în temeiul căreia, instanţa de judecată poate ... (vezi toată discuția)
Termen de introducere cerere de interventie in interesul uneia dintre parti geolovelife geolovelife Buna ziua. Am o dilema si anume, care este termenul legal de depunere a interventiei in interesul uneia dintre parti. Este precizat undeva explicit un nr de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala apioara apioara Am o cerere de ordonanta presedintiala si tocmai am aflat ca a fost respinsa ca inadmisibila. Pe rol exista un proces pentru stabilirea servitutii de trecere ... (vezi toată discuția)