avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

data nasterii; iunie 1957
perioda de cotizare : 26 ani
care este varsta de pensionare?
in ce conditii este posibila pensionarea anticipata?
legislatia noua influenteaza aceste date?

multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:52, 18 Ianuarie 2011
1. Daca sunteti barbat aveti nevoie de un stagiu de cotizare de 35 de ani pentru a beneficia de pensie anticipata partiala la varsta de 60 de ani.
2. - Pentru o femeie nascuta in iunie 1957 varsta tandard de pensionare este de 60 de ani si 9 luni cu un stagiu complet de cotizare de 30 de ani si 9 luni si un stagiu minim de cotizare de 15 ani.
- poate sa solicite pensie anticipata partiala la varsta de 55 de ani si 9 luni numai daca are stagiul complet de cotizare de 30 de ani si 9 luni.
va multumesc mult pentru raspuns!
revin, cu o completare si...mii de scuze!
data nasterii: iunie 1957;
sex: feminin;
si am calculat mai exact perioada de cotizare : 27 de ani, la care se adauga 5 ani de facultate.
se schimba cu ceva informatiile pe care mi le-ati dat anterior?

multumesc, din nou!
Cei 5 ani de facultate constituie stagiu asimilat de care se va tine cont doar la pensia la limita de varsta.Asadar pentru anticipat partial conditia de stagiu este de 30 de ani si 9 luni,fara stagiu asimilat.Restul nu se schimba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata ionescuandreea ionescuandreea buna ziua ,am 56 de ani sunt nascuta pe 14/04/1957 sunt de sex feminin si am o vechime in munca de 30 de ani si 10 luni as dori sa stiu daca pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensionare persoana 55 ani andrutza76 andrutza76 Cati ani de munca(cotizare) ii sunt necesari unei persoane pt a se putea pensiona anticipat la varsta de 55 ani? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata elenabresug elenabresug sex feminin -in luna octombrie 2012 implinesc virsta de 55 ani ,vechimea in munca 37 ani -ma pot pensiona anticipat? (vezi toată discuția)