avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale largirea sferei de activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

largirea sferei de activitate

Am o societate comerciala cu profil activitate medicala stomatologica. Pot sa imi maresc sfera de activitate cu o alta activitate, adica sa adaug in actul constitutiv o alta activitate? Sau pe profilul medical sunt conditionata la obiect unic de activitate?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 11:22, 9 Aprilie 2008
Organizarea e sub forma s.r.l. sau cabinet medical?
srl
dr.daniela a scris:

Am o societate comerciala cu profil activitate medicala stomatologica. Pot sa imi maresc sfera de activitate cu o alta activitate, adica sa adaug in actul constitutiv o alta activitate? Sau pe profilul medical sunt conditionata la obiect unic de activitate?

Chiar daca se aduaga in actul constitutiv o alta activitate, acest lucru va contraveni declaratiei pe care ati dat o in momentul in care societatea a fost autorizata sa functioneze de catre autoritatea sanitara. In concluzie pe activitatea medicala puteti desfasura acest tip de activitate, dar puteti sa va infiintati un srl separat in care sa treceti obiectele de activitate care nu au legatura cu activitatea medicala.
Societatea reprezentata de mine ca unic asociat a fost creditata printr-un imprumut bancar cu ipoteca pe imobilul in care isi desfasoara activitatea, imobil propietate personala. Banii societatii vreau sa-i investesc in achizitionarea unui alt imobil pe care vreau sa-l dau spre inchiriere. Aici intervine dilema mea, sub ce forma poate societatea sa faca inchirierea spatiului, daca activitatea societatii este una medicala? Poate era mai bine sa cumpar imobilul in care functioneaza societatea inainte sa-mi puna banca ipoteca pe el? Mai pot cumpara un apartament ipotecat?
dr.daniela a scris:

Societatea reprezentata de mine ca unic asociat a fost creditata printr-un imprumut bancar cu ipoteca pe imobilul in care isi desfasoara activitatea, imobil propietate personala. Banii societatii vreau sa-i investesc in achizitionarea unui alt imobil pe care vreau sa-l dau spre inchiriere. Aici intervine dilema mea, sub ce forma poate societatea sa faca inchirierea spatiului, daca activitatea societatii este una medicala? Poate era mai bine sa cumpar imobilul in care functioneaza societatea inainte sa-mi puna banca ipoteca pe el? Mai pot cumpara un apartament ipotecat?

Normal inchirierea se poate face tot pentru activitatea medicala, daca acel spatiu a fost autorizat pentru activitate medicala, cumpararea unui apartament ipotecat se poate face doar cu acordul bancii care are instituita ipoteca. Era mai bine cumparat inainte

Alte discuții în legătură

Ipoteca Alex1985 Alex1985 Buna ziua, Vreau sa fac un credit ipotecar pentru a cumpara un imobil care este in prezent inchiriat unei banci, acea banca platind o chirie lunara de 2700 ... (vezi toată discuția)
Plata sultei prin credit ipotecar? kdoina2007 kdoina2007 In cazul unei sentinte de partaj cu plata sultei, daca nu am banii si va trebui sa ma imprumut de la banca, aceasta va acorda creditul? Daca nu, ce metoda ar ... (vezi toată discuția)
Legea 112 ipoteca banci dixiee dixiee Buna seara, Am un apartament cumparat acum 12 ani cu legea 112 confiscat. Daca fac un contract de vanzare cumparare cu fiul meu mai apare in noul contract ... (vezi toată discuția)