Am un credit de 5.000 euro,pe o perioada de 10 ani ,din care au trecut 4 ani , ultimul fiind in restructurare pe motiv de somaj,care in curand se va termina. Conform unui contract de intretinere cu mama pe perioda vietii ,voi mostenii casa si terenul aferent,dar in momentul de fata ,imobilul si terenul aferent apar in extrasul de CF pe numele meu .Poate banca sa deschida procedura de executare silita pe bun ,in caz de neplata a ratelor(3 luni) , chiar daca rata lunara nu este o valoare foarte mare(80euro) ,iar restul de plata este de 4.500 euro,pana in prezent eu achitand in jur de 3.000 in conditiile de bun-platnic ?
Daca ati dobandit un bun imobil in baza unui contract de v-c cu clauza de intretinere (fiindca eu asta inteleg din cele scrise de dvs.), inseamna ca sunteti proprietar, asa cum reiese si din situatia cartii funciare.
Orice creditor poate incepe executarea silita si poate alege ce forma de executare doreste atat timp cat are ce sa execute (bunuri mobile, imobile, salarii, venituri, etc).
Daca nu exista niciun impediment ca bunul imobil sa poate fi scos la vanzare prin licitatie atunci se va ajunge si la aceasta forma de executare.
Daca mama dvs. are pe langa intretinere si abitatia in acel imobil..atunci e putin mai greu sa vinzi la licitatie un imobil cu o persoana care are abitatie acolo pana la sfarsitul vietii.
Executare silita
costica55
Buna ziua,
Fica mea are un credit in franci elvetieni la Bankpost,nu a mai platit ratele de aproximativ 4 ani,nu are bunuri,este plecata de 7 ani in afara ... (vezi toată discuția)