Buna ziua.Parintii mei mi-au donat un imobil in baza unui contract de donatie incheiat in forma autentica,mama avand dreptul de uzufruct viager.In prezent imobilul este ipotecat pentru un imprumut bancar.Va rog sa imi spuneti daca acesta poate fi executat silit de catre creditorii mamei mele cu exceptia bancii in favoarea careia s-a instituit ipoteca.Va multumesc anticipat.
La data donatiei mama nu era datoare.Rata la banca este platita la zi.Este vorba de alti creditori ai mamei care este posibil sa ceara executarea silita a dreptului de uzufruct.
Creditorii pot executa silit orice cont sau bun mobil al debitorului lor, in vederea stingerii creantei. In situatia ipotecarii imobilului, acestia trebuie sa tina cont ca banca este creditor privilegiat in raport cu ei, avand intaietate la incasarea creantei datorata de debitor....Pe speta expusa, inteleg ca mama dvs are o datorie, facuta ulterior donatiei imobilului, iar aceasta are doar un drept de abitatie in apartamentul respective. Atunci ce legatura are toata treaba asta cu dvs? Mama nu mai are calitatea de proprietar, putand fi executata silit doar pe alte bunuri mobile personale si pe drepturile banesti din pensie sau alte conturi, daca are asa ceva.... Creditul ulterior a fost facut de noul proprietar, adica de dvs, care nu sunteti debitorul creditorilor mamei, ci doar al bancii, iar ratele la banca sunt platite la zi.....
Situatia este mai complexa decat se poate expune pe forum, fapt pentru care recomad sa consultati un avocat care sa va explice in amanunt ceea ce se poate face concret pe speta. success!
Fidejusor bancar
radin
buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron
eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)