avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita drept uzufruct viager
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita drept uzufruct viager

Buna ziua.Parintii mei mi-au donat un imobil in baza unui contract de donatie incheiat in forma autentica,mama avand dreptul de uzufruct viager.In prezent imobilul este ipotecat pentru un imprumut bancar.Va rog sa imi spuneti daca acesta poate fi executat silit de catre creditorii mamei mele cu exceptia bancii in favoarea careia s-a instituit ipoteca.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 09:21, 11 Mai 2014
Corect, dar in speta de fata acest drept apartine creditorului unui tert fata de obligatia rezultata din contractul de v-c cu uzufruct, deci unui alt debitor decat debitorului obligatiei datorata bancii de cumparatorul din acel contract, care este un tert oarecare fata de debitorii uzufructuarului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in pericol blackiceflower blackiceflower Sotul meu a bagat firma in insolventa in dec.2011.Eu am aflat in dec.2012. Bineinteles, eu lucrez in alta parte , nu am acces in firma, dar am fost asociat cat ... (vezi toată discuția)
Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)
Cu referirea la prescriptia dreptului de uzufruct.... B_M_Mihai B_M_Mihai Mas interesa daca decretul 167/59 are precizari legat de prescriptia dreptului de uzufruct,in cazul in care nu s-a uzat de el.Sau alta lege sau alt decret are ... (vezi toată discuția)