avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public condamnat cu suspendare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public condamnat cu suspendare

Sunt functionar public,si am fost condamnat cu suspendare conditionata la 6 luni si 2 ani de incercare,pentru alcool la volan.Cum imi influenteaza ,aceasta situatie ,locul de munca,intamplarea a fost in concediu ?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 12:53, 17 Ianuarie 2011
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legale , urmeaza sa fiti destituit din functia publica.
La care din infractiunile de la art. 54 lit. h) se incadreaza conducerea sub influenta bauturilor alcoolice? #-o

Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici

ART. 54
Poate ocupa o funcţie publică persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
......
h) nu a fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public vasi98 vasi98 As dori sa stiu si eu daca un functionar public primeste condamnare cu suspendare isi poate mentine functia ? mentionez ca detine functie publica de executie (vezi toată discuția)
Destituire funcționar public marius-costin marius-costin Daca un funcționar public,angajat al unei instituții din administrația publică locala,a fost condamnat de instanță la un an de închisoare cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu al functionarului public condamnat definitiv pentru savarsirea unei infractiuni ciancu ciancu Apelez la forumul dumneavoastră în speranţa că ma veţi putea lămuri în următoarea problemă: un funcţionar public a primit o condamnare de 6 luni ... (vezi toată discuția)