avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie duplex
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie duplex

doresc sa incep constructia unui duplex cu un prieten. Terenul l-am cumparat impreuna , dar pentru ca el a facut credit ipotecar doar el apare in acte. Ce mai pot face ca sa apar si eu in acte dupa ce finalizam constructia?
Cel mai recent răspuns: elinuta , utilizator 20:17, 6 Aprilie 2008
Solutia cea mai sigura ar fi vanzarea catre dvs. (bineinteles, dupa ridicarea ipotecii instituite asupra lui) insa pentru a va sugera si alte variante trebuie sa ne dati mai multe detalii (ar mai fi si varianta unui contract de imprumut): ati incheiat vreun act cu prietenul in momentul in care i-ati dat banii pentru partea dvs. de teren, exista martori in acest sens? Atata timp cat din punct de vedere juridic singurul proprietar este prietenul, banuiesc ca si constructia va fi trecuta tot pe numele lui ... cu banii cum veti participa?
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2008
Florentina Ragalie, Consilier juridic
banii dati de mine au fost virati prin transfer bancar si da sunt si martori. Casele le vom construi cu banii la comun presupun luand un credit de nevoi personale la care unul dintre noi va fi codebitor.El este de acord sa imi faca orice act prin care sa apar si eu in acte. Vrem ca actele prin care eu sa devin proprietar sa le facem dupa ce casele sunt gata.
Sa recapitulam :
1. terenul a fost cumparat pe numele prietenului prin credit ipotecar si dvs. i-ati dat banii prin virament bancar si aveti si martori (care probabil au fost de fata la discutii si pot declara pentru ce anume i-ati virat suma);
2. avand in vedere ca terenul a fost cumparat prin credit ipotecar, pana la plata ultimei rate nu va putea sa va faca acte de v-c, prin urmare puteti face un contract de imprumut pentru toata suma pe care i-ati virat-o (de garantat nu va poate garanta cu terenul intrucat acesta fiind ipotecat este deja inscris la Arhiva);
3. privitor la constructie - creditul il veti face tot pe numele lui sau pe al dvs.?
2 stiu dar dupa constructia caselor o perioada nici terenul nici casele nu vor fi ipotecate, deci atunci se pot face tranzactii intre noi prin care sa devin si eu proprietara casei si a terenului
3 creditul il voi face pe numele meu dar va fi de nevoi personale cu ipoteca si voi avea ca dovada ca banii au fost folositi pentru constructia casei tot transferul banilor la firmele de constructii si martori.
vreau sa stiu prin ce procedura legala pot deveni proprietar si eu. Contract de vanzare cumparare, alt document semnat la notar?
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2008
elinuta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să împrumut un prieten cu o sumă mare de bani, pentru a-și cumpăra o casă. cum îmi pot recupera banii în caz că nu mi-i restituie? Robertpf Robertpf Vreau sa.i dau sub forma de imprumut prin transfer banca,o suma mare de bani unui prieten pentru asi achizitiona o casa In cazul in care nu mi.o restituie cum ... (vezi toată discuția)
Preluare credit prin cumparare imobil Luluk Luluk Buna ziua. Sunt in situatia in care doresc sa cumpar o casa a caror proprietari sunt in divort si care a fost construita partial pe baza unui credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Asociere constructie duplex si cu credit bancar adi_rus adi_rus Buna ziua, As dori sa aflu informatii cu privire la urmatoarea situatie: - ma asociez cu o ruda pentru constructia unul duplex. Eu pun terenul el face ... (vezi toată discuția)