avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Preluare credit prin cumparare imobil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Preluare credit prin cumparare imobil

Buna ziua. Sunt in situatia in care doresc sa cumpar o casa a caror proprietari sunt in divort si care a fost construita partial pe baza unui credit ipotecar in valoare de 40.000 euro(din care s-au platit 5.000). Problema este ca nu detin suma totala de bani pentru a plati creditul si diferenta din pretul casei iar achizitia ar fi posibila doar in cazul in care preiau eu creditul. M-am interesat la banca la care vanzatorul are creditul si o domnisoara mi-a spus ca la ei nu este posibila aceasta actiune (ca eu sa preiau creditul prin cumparare). Este posibil acest lucru? ca unele banci sa ofere posibilitatea de transfer a unui credit de la o persoana fizica la alta iar altele nu? Si daca da, ce as putea face eu pentru achizitia acestei case?
Imi pare rau pentru limbajul profan, dar nu am mai avut ocazia sa ma "ïnvart" intr-un astfel de mediu judiciar.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 16:01, 1 Iulie 2009
Intr-adevar trebuie sa aveti acordul bancii pentru a prelua creditul.Sugestia mea este sa discutati cu directorul acelei sucursale sa va lamureasa mai bine cu privire la intentia pe care o aveti.Daca nu sunt de acord , va trebui ca proprietarul sa achite creditul , sau sa faceti Dmv un credit cu valoarea pe care sa o acoperiti.

Mult succes ,
Solutia ar fi sa discutati cu o alta banca sa contractati un imprumut prin care sa achitati creditul fostilor proprietari sa ridicati ipoteca bancii, sa dati restul de bani vechilor proprietari, si eventual sa inlocuiti ipoteca.

Sunt cam multe miscari juridice, dar daca tineti sa deviniti proprietarul respectivului bun imobil asta cam ar trebui sa faceti.

Succes!
Consicer ca acest gen de tranzactie este dezavantajoasa pentru dvs. Orice banca poate sa accepte tranzactia...
In schimb sunt multe alte posibilitati de a intra in posesia imobilului, daca il doriti neaparat.
pentru a vi se accepta transferul de proprietate si preluarea creditului, trebuie sa faveti dovada ca realizati venituri...
Incercati alta vatianta.
Spre ex. obtinerea unui inprumut pentru nevoi personale,achitati creditul ipotecar in favoarea celui care detine locuinta,dupa care faceti vinzarea...?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare ipoteca !!! tootsy88 tootsy88 Buna ziua. Am un credit ipotecar pe un apartament in care nu locuiesc, cumparat in urma cu un an. In decursul urmatoarei saptamani este posibil sa cesionez ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea transferului unui credit ipotecar la vanzarea apartamentului? dab_2010 dab_2010 Apartamentul pus in vanzare are ipoteca (in favoarea bancii). Avand in vedere ca valoarea ramasa a creditului este inca mare, care ar fi posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren ipotecat la banca ileanatoma ileanatoma Va rog sa ma ajutati cu o parere in ceea ce priveste urmatoarea situatie: Doresc sa cumpar un teren ipotecat la banca. Pretul de vanzare-cumparare agreat cu ... (vezi toată discuția)