avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Asociere constructie duplex si cu credit bancar
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Asociere constructie duplex si cu credit bancar

Buna ziua,

As dori sa aflu informatii cu privire la urmatoarea situatie:

- ma asociez cu o ruda pentru constructia unul duplex. Eu pun terenul el face constructia.
- eu voi cumpara terenul cu credit bancar deci acesta va avea ipoteca pe el.
- stiu ca la finalizarea constructiei si extragerea celor 2 CF-uri pot face o re-evaluare si un transfer de ipoteca doar pe jumatatea mea de duplex/teren si sa-i transfer cealalta jumatate asociatului.

Insa, intrebarea mea este: pe timpul constructiei ce documente legale se pot face pentru ca asociatul meu sa fie protejat in caz de forta majora (daca se intampla ceva cu mine constructia sa nu fie doar pe numele meu)? Se poate face un contract de asociere?

Din ce stiti dvs. bancile accepta astfel de formule de asociere? Stiu ca in cazul terenurilor ipotecate, orice intentie de constructie trebuie sa aiba acordul bancii.

As aprecia orice alte informatii legale pe care mi le puteti oferi cu privire la situatia expusa.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

2 proprietari mitzunator mitzunator Buna ziua! sunt nou pe acest forum asa ca va rog sa ma intelegeti.Vreau sa ma asociez cu cineva la o constructie duplex.Tin sa mentionez ca terenul este luat ... (vezi toată discuția)
Constructie duplex elinuta elinuta doresc sa incep constructia unui duplex cu un prieten. Terenul l-am cumparat impreuna , dar pentru ca el a facut credit ipotecar doar el apare in acte. Ce mai ... (vezi toată discuția)
Raportul dintre credit si valoarea garantiei stefaniazzz stefaniazzz Buna ziua. In urma cu 7 ani am contractat un credit ipotecar, pe care l-am garantat cu un teren. Intre timp am inceput constructia pe acel teren a unui duplex ... (vezi toată discuția)