avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită va rog un sfat
Discuție deschisă în Executare silită

va rog un sfat

Buna ziua,
Mama mea a luat un credit pentru nevoi personale cu buletinul acum cativa ani.
Nu a mai platit ratele, iar banca a pus poprire pe pensie. Acum a primit o hartie cum ca trebuie sa se prezinte la tribunal, camera exec. jud, pentru ca banca a dat-o in judecat.
Puteti sa-mi explicati va rog cum a ajuns in stadiul acesta daca totusi ea s-a inteles sa i se traga bani lunar din pensie, daca este posibil asa cum a fost amenintata ca o sa i se ia casa( mentionez ca apartamentul are trei proprietari, eu, sora mea si mama mea ) si mai ales, cum sa procedez., ce sa fac. Ne trebuie avocat?
Multumesc din suflet pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 14:33, 16 Ianuarie 2011
Pentru a va executa casa, trebuie ca banca sa ceara mai intai partajul, pentru a sti exact care sunt bunurile mamei dvs, pentru a le urmari.
Si da, obligatoriu avocat.
Nu conteaza ca banca a inceput executarea silita prin poprirea pensiei. Nu le convine sa astepte ani de zile sa incaseze sume si tocmai de aia cauta sa execute si alte bunuri (mobile sau imobile).
Pot ajunge la o intelegere cu executorul, eventual sa platesc si eu lunar o parte din suma in contul bancii pentru a scadea creditul?
Creditorul trebuie sa fie de acord cu propunerea debitorului.
Tratati serios problema. In executarea silita totul se intampla foarte repede si cu consecinte f. grave daca nu luati atitudine inca de la primul act de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate un sfat, va rog? time_out time_out Buna ziua, Mama mea a luat un credit pentru nevoi personale cu buletinul acum cativa ani. Nu a mai platit ratele, iar banca a pus poprire pe pensie. Dintr-un ... (vezi toată discuția)
Ifn indatoreaza peste suta lavsuta bibicarina bibicarina Am un salariu de 3500,la o banca normala, și ifn active pe care le achit am la un singur ifn 2 credite al doilea credit a pus pe mama Codebitor, pe urma am ... (vezi toată discuția)
Sunt în executare silită dar nu am nimic pe numele meu cocococo44 cocococo44 Buna,am avut un credit la Credius de 2700 Ron,și am de plata 15000 de ron.ma m îmbolnăvit rău și nu am mai putut plăti rata de 250 Ron pe luna .creditul ... (vezi toată discuția)