avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Se poate un sfat, va rog?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Se poate un sfat, va rog?

Buna ziua,
Mama mea a luat un credit pentru nevoi personale cu buletinul acum cativa ani.
Nu a mai platit ratele, iar banca a pus poprire pe pensie. Dintr-un credit de 10.000 ron, a platit pana acum in jur de 2.500 ron. Acum a primit o hartie cum ca trebuie sa se prezinte la camera exec. jud, pentru ca banca a dat-o in judecata
Puteti sa-mi explicati va rog cum a ajuns in stadiul acesta daca totusi ea s-a inteles sa i se traga bani lunar din pensie, daca este posibil asa cum a fost amenintata ca o sa i se ia casa( mentionez ca apartamentul are trei proprietari, eu, sora mea si mama mea ) si mai ales, cum sa procedez., ce sa fac. Ne trebuie avocat? Am nr. de tel al execut. o sa o sun luni dar habar nu am ce sa vorbesc cu ea. Categoric nu avem de unde sa dam toti banii ramasi o data, dar oare va fi de acord sa platesc si eu lunar o suma in contul bancii? Se pot face astfel de intelegeri cu executorii?
Multumesc din suflet pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:38, 16 Ianuarie 2011
mama d-voastra este executata silit, nu e vorba de " a fi data in judecata de catre banca "; fiind 3 coproprietari pe imobil, chiar daca banca doreste executarea silita asupra imobilului, in practica nu se va realiza acest lucru intrucat nimeni nu va cumpara o cota parte in indiviziune dintr-un imobil , astfel ca va fi mentinuta poprirea pe pensie in continuare; d-voastra puteti sa o ajutati dandu-i bani sa achite mai rapid creditul, ptr. ca acesta este purtator de penalitati, deci nu platiti in contul bancii, ci in contul mamei.
Multumesc pentru raspuns. Am nevoie de avocat?
@time_out
Ati mai deschis acelasi topic de doua ori.O sa sterg topicul anterior, conform disp. Regulamentului de postare si va rog sa nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori.

Pe fondul problemei dvs., in primul rand, nu ne-ati explicat situatia reala.

Mama dvs. nu avea cum sa fie chemata, in judecata, la biroul executorilor judecatoresti, de catre banca-creditor.In fiecare topic, mai adaugati cate o informatie...contradictorie cu cea anterioara...si uite asa, primiti raspunsuri care nu va multumesc, revenind cu aceeasi intrebare in noi topicuri.

Daca creditorul va deschide un proces de partaj, pentru a-si recupera creanta, veti fi citata si dvs. si sora, in calitate de "coproprietare", nu doar mama dvs.Citatia va veni de la Judecatoria de care apartineti teritorial (adresa bunului imobil ce urmeaza a fi executat/partajat).

Practica judiciara in materie, dovedeste faptul ca, astfel de bunuri imobile pot fi, si chiar sunt, partajate.

Daca doriti sa o ajutati pe mama dvs., puteti sa-i cumparati partea din imobil, astfel incat aceasta sa poata achita debitul restant -dupa caz, pastrandu-si uzul/uzufructul/abitatia, asupra unei parti din imobil.

Pentru gasirea solutiei celei mai favorabile situatiei mamei dvs., aveti nevoie la modul concret de sfaturi.Puteti merge insotita de un avocat la biroul executorului judecatoresc sau puteti cu inscrisurile/informatiile pe care mama dvs. le detine, solicita o consultatie juridica-dupa caz.

Exista posibilitatea ca executorul judecatoresc/creditorul sa accepte plata unor sume in contul debitului restant.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat time_out time_out Buna ziua, Mama mea a luat un credit pentru nevoi personale cu buletinul acum cativa ani. Nu a mai platit ratele, iar banca a pus poprire pe pensie. Acum a ... (vezi toată discuția)
Cerere de incuviintare executare silita MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU Buna ziua. Sora mea are un imprumut de nevoi personale la banca de 5000 euro si nu a mai putut achita ratele, ultima rata a achitat-o in septembrie 2008. Desi ... (vezi toată discuția)
Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. bunica ... annnamm annnamm Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. Bunica mea are apartament, propietare privata. Mama este mostenitor. Executorul a intrat peste bunica ... (vezi toată discuția)