mama d-voastra este executata silit, nu e vorba de " a fi data in judecata de catre banca "; fiind 3 coproprietari pe imobil, chiar daca banca doreste executarea silita asupra imobilului, in practica nu se va realiza acest lucru intrucat nimeni nu va cumpara o cota parte in indiviziune dintr-un imobil , astfel ca va fi mentinuta poprirea pe pensie in continuare; d-voastra puteti sa o ajutati dandu-i bani sa achite mai rapid creditul, ptr. ca acesta este purtator de penalitati, deci nu platiti in contul bancii, ci in contul mamei.
@time_out
Ati mai deschis acelasi topic de doua ori.O sa sterg topicul anterior, conform disp. Regulamentului de postare si va rog sa nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori.
Pe fondul problemei dvs., in primul rand, nu ne-ati explicat situatia reala.
Mama dvs. nu avea cum sa fie chemata, in judecata, la biroul executorilor judecatoresti, de catre banca-creditor.In fiecare topic, mai adaugati cate o informatie...contradictorie cu cea anterioara...si uite asa, primiti raspunsuri care nu va multumesc, revenind cu aceeasi intrebare in noi topicuri.
Daca creditorul va deschide un proces de partaj, pentru a-si recupera creanta, veti fi citata si dvs. si sora, in calitate de "coproprietare", nu doar mama dvs.Citatia va veni de la Judecatoria de care apartineti teritorial (adresa bunului imobil ce urmeaza a fi executat/partajat).
Practica judiciara in materie, dovedeste faptul ca, astfel de bunuri imobile pot fi, si chiar sunt, partajate.
Daca doriti sa o ajutati pe mama dvs., puteti sa-i cumparati partea din imobil, astfel incat aceasta sa poata achita debitul restant -dupa caz, pastrandu-si uzul/uzufructul/abitatia, asupra unei parti din imobil.
Pentru gasirea solutiei celei mai favorabile situatiei mamei dvs., aveti nevoie la modul concret de sfaturi.Puteti merge insotita de un avocat la biroul executorului judecatoresc sau puteti cu inscrisurile/informatiile pe care mama dvs. le detine, solicita o consultatie juridica-dupa caz.
Exista posibilitatea ca executorul judecatoresc/creditorul sa accepte plata unor sume in contul debitului restant.