avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie dupa cotizare in Spania si in Romania
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie dupa cotizare in Spania si in Romania

Barbat nascut in August 1960
Buna ziua

am lucrat in Romania 20 de ani (13 ani grupa I) si in Spania 10 ani.

Este adevarat ca voi primii pensie in ambele state proportional cu contributia si legile fiecarei tari ?

Daca este asa, vechimea de care se va tine cont in momentul in care cer pensie in Romania ar trebuii sa fie de 20 ani + 6ani si 6 luni vechime dupa grupa I + 10 cotizare in Spania = 36 de ani ? Eventual voi putea sa beneficiez si de reducerea de ani din cauza grupei sau gresesc?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:28, 16 Ianuarie 2011
1. In Romania se va lua in calculul stagiului de cotizare si stagiul realizat in UE, dar numai ca stagiu nu si ca bani.
2. Fiecare tara va calcula pensia pentru perioada cat ati lucrat in fiecare dintre ele.
3. Deci veti primi doua pensii.
4. In Romania se va tine cont si de perioada lucrata in gr.I de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata melaniavasilescu melaniavasilescu Sunt nascuta in august 1960, lucrez din noiembrie 1982 pana in prezent, am peste 16 ani grupele de munca. Spuneti-mi va rog cand pot iesi la pensie . Primii ... (vezi toată discuția)
Pensionare ContSters363926 ContSters363926 am 20 ani lucrati in grupa a2a in tara,am 12 ani cotizati in spania,am implinit 55 ani,imi puteti spune la ce varsta ma pot pensiona?multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua, am rugamintea daca ma puteti ajuta cu niste informatii ... SPAlexandra SPAlexandra Buna ziua, am rugamintea daca ma puteti ajuta cu niste informatii privind pensionarea parintiilor mei. Aceste sunt nascuti in 12.12.q963 si 11.01.1965, au ... (vezi toată discuția)