avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... taiere unei zile de concediu pentru incapacitate de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

taiere unei zile de concediu pentru incapacitate de boala de 6 zile in tot anul?

Am avut in luna decembrie 6 zile de concediu medical internare spital de pe data de 17.12.2010pina pe data de 24decembri2010inclusiv respectiv 6zile lucratoare ,este normal sa mi se ia o zi concediu de odihna?Incepind cu data de pe 24.12.2010salariatiicomf.ccm am intrat in ultimile 6 zile de concediu de odihna comf ccm negociat am dreptul la 25 zile concediu mi sau platit din 6zile numai 5
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:49, 16 Ianuarie 2011
Pentru 6 zile medical intr-o luna nu trebuia sa va taie nici o zi, deoarece la un calcul simplu se rotunjeste in favoarea salariatului.
Interventie moderator Pentru a posta noi intrebari in topic folositi butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos).

O seara buna,

Gabriela Pintea

ioleanicu a scris:
comf ccm nu se mai acorda restul de concediu de la un an la altul dar nici macar sa-mi plateasca acea zi

lucian_ a raspuns:
Unde scrie ca nu se mai acorda restul de concediu de la un an la altul?

ioleanicu a scris:
dupa cum am scris in contract colectiv de munca
ioleanicu a scris:
comf ccm nu se mai acorda restul de concediu de la un an la altul dar nici macar sa-mi plateasca acea zi

lucian_ a raspuns:
Unde scrie ca nu se mai acorda restul de concediu de la un an la altul?

ioleanicu a scris:
dupa cum am scris in contract colectiv de munca

CCMN stipuleaza : cand din motive neimputabile salariatului, acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul în curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului urmator, în perioada solicitata de salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj magda69 magda69 pot sa primesc somaj dupa 6 luni de munca? (vezi toată discuția)
Pensionare - stagiu complet mkonstantinovici mkonstantinovici ma pot pensiona la realizarea vechimii complete [35 ani] avind virsta de 61 ani ,eventual cu penalizarea valorii pensiei ? (vezi toată discuția)
Conflict de munca getageta getageta Ce trebuie sa fac daca angajatorul la care am lucrat 5 luni si 8 zile si mi-am dat demisia refuza sa-mi plateasca 13 zile lucratoare si 9 zile de concediu ... (vezi toată discuția)