avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca

Ce trebuie sa fac daca angajatorul la care am lucrat 5 luni si 8 zile si mi-am dat demisia refuza sa-mi plateasca 13 zile lucratoare si 9 zile de concediu aferente perioadei lucrate. El sustine ca nu am dreptul la concediu decat dupa 6 luni lucrate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:59, 14 Mai 2011
Aveti dreptul la concediu din ziua in care v-ati angajat. Pentru neplata drepturilor cuvenite, ii puteti actiona in instanta si veti castiga. Actiunea este scutita de plata taxei de timbru
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos). In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare.
Multumesc!

Gabriela Pintea

getageta a scris:
Referitor la intrebarea precedenta legata de concediul neplatit pentru actionarea in instanta a angajatorului trebuie sa-mi iau un avocat ? Va multumesc pentru raspuns.

justicemn a raspuns:
Nu e obligatoriu ... daca considerati ca va puteti descurca singura puteti sa va faceti singura apararea ... daca nu, atunci e indicat sa va angajati un avocat.

getageta a scris:

Ce trebuie sa fac daca angajatorul la care am lucrat 5 luni si 8 zile si mi-am dat demisia refuza sa-mi plateasca 13 zile lucratoare si 9 zile de concediu aferente perioadei lucrate. El sustine ca nu am dreptul la concediu decat dupa 6 luni lucrate.

Faceti sesizare la ITM si/sau promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza domiciliati si este scutitat de plata taxelor judiciare.
Sesizarea la ITM si actiunea in instanta se pot depune concomitent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie - termenul de preaviz iulia.berbece@yahoo.ro iulia.berbece@yahoo.ro Buna seara, Sunt functionar public de executie în cadrul unei Primãrii si pentru cã sãnãtatea nu-mi mai permite sã muncesc ... (vezi toată discuția)
Consecintele neprezentarii in instanta mzl mzl buna ziua, in cazul neprezentarii la proces a paratului, ce se poate intampla rau pentru acesta? (vezi toată discuția)
Cum pot obtine grupa de munca de la o unitate inchisa nlugusteru nlugusteru as vrea sa imi spuneti cum potoptine o adeverinta de grupa de la o unitate inchisa totodata avind si arhiva arsa.vreau sa spun ca-ci in cartea de munca am ... (vezi toată discuția)