avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Demisie - termenul de preaviz
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Demisie - termenul de preaviz

Buna seara,
Sunt functionar public de executie în cadrul unei Primãrii si pentru cã sãnãtatea nu-mi mai permite sã muncesc pe acest post întrucît am fãcut un astm mixt-alergic si bronsic si nu mai suport spatiile închise cu praf si alti alergeni produsi de imprimanta,copiatoare....vreau sa-mi dau demisia si as vrea sa stiu care este termenul de preaviz , daca în termenul de preaviz pot sa-mi iau concediu de odihna si daca termenul de preaviz curge în perioada concediului de odihnã
Vã multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:11, 25 Aprilie 2011
Termenul de preaviz este de 30 de zile, si de regula in acest caz nu puteti sa va luati concediu de odihna.Mai bine va luati concediu si cind va reintoarceti va depuneti demisia.Daca vi se aproba acest concediu in ternmenul de preaviz pe durata concediului termenul de preaviz se suspenda urmind sa isi reia curtul dupa terminarea concediului
Potrivit Legii nr.188/1999, functionarul public poate sa comunice incetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificata in scris persoanei care are competenta legala de numire in functia publica. Demisia nu trebuie motivata si produce efecte dupa 30 de zile calendaristice de la inregistrare.

Pe perioada preavizului va puteti lua CO ... CO nu suspenda preavizul.
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos). In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare.
Multumesc!

Gabriela Pintea

iulia.berbece@yahoo.com a scris:
Bunã seara
Multumesc foarte mult pentru rãspunsuri .
Totusi as mai avea o întrebare pe acest subiect:ce se întîmplã dacã în termenul de preaviz îmi iau concediu medical cã doar din motive de sãnãtate îmi dau demisia-preavizul curge sau se suspendã si îsi reia cursul la încheierea concediului medical?


justicemn a raspuns:
Pe perioada incapacitatii temporare de munca perioada de preaviz se suspenda si se reia la finalul perioadei de concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie urmata de concediu hero hero pot sa -mi depun demisia si apoi sa-mi efectuez concediul de odihna (pe durata preavizului)? (vezi toată discuția)
Demisie functionar public suprapus cu co Taisa Taisa Buna seara! Fac apel la competentele dvs.profesionale cu rugamintea a de ma sprijini, pentru a solutiona corect urmatoarea speta: Am o colega ce si-a ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)