avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum declar veniturile (nedeclarate) de anul trecut ca ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum declar veniturile (nedeclarate) de anul trecut ca sa le impozitez?

Anul trecut am avut ceva venituri din vanzare de "informatii utile" pe eBay (USA), clienti PF din toata lumea.

Nu am declarat nimic inca, nu am firma sau pfa. Banii au venit toti pe Paypal, apoi au fost retrasi in cont

bancar. Nu cred ca am depasit 50.000 lei dar cu noile metode introduse de fisc as vrea sa declar veniturile

(macar partial) si sa-mi platesc impozitele sa pot dormi mai linistit.

Cum declar banii ca sa nu iau amenzi mari si sa nu mi se ceara acte/facturi/contracte pentru verificare? N-am

dat declaratia de venit estimat, voi fi amendat? Cat?

1. As putea declara ca sunt venituri din strainatate avand in vedere ca activitatea a fost pe eBay USA? Daca

declar o suma si trec impozitare 0 in SUA mi se va cere vreo factura/chitanta/act doveditor, si se mai aplica

amenda pentru lipsa declaratiei estimative?

2. Sau sa declar venituri comerciale din activitati independente, pot face asta fara a fi PFA? Pot pretinde

norma de venit fara a fi PFA? Trebuie chitante/acte?

3. Sau declar venituri din Alte Surse cf. Art 78 paragraful 2 ? Mi se vor cere explicatii/documente in legatura

cu natura veniturilor?

4. Ce se intampla cu contributia catre casa de pensii? Va trebui sa platesc ceva si daca platesc retroactiv mi

se va considera anul trecut ca "vechime"?

Multumesc anticipat pentru orice informatii.

P.S. Anu' asta fac PFA cu norma :)
Cel mai recent răspuns: Kolea41 , utilizator 20:55, 6 Martie 2011
Nimeni? Macar o idee despre ce se intampla cu contributiile pt pensii, trebuie sa platesc pe tot anul trecut, primesc "vechime" retroactiv fara sa fi avut contract sau sa fi platit ceva pana acum? Nu am fost salariat si nu am avut nici un venit impozabil la fisc pana in prezent.
d-le lucin, eu zic sa mergeti direct la finantele de care apartineti si sper ca ei sa stie cum sa va indrume sa va ia si banii,,, la fel si la casa de pensii si de sanatate ca sa intrati in drepturi si obligatii legale... succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc infiintare pfa si nu stiu cat sa declar brutul....ajutor! ola1982 ola1982 Buna ziua, Doresc sa infiintez si eu un PFA pentru servicii de infrumusetare la domiciliu....coafor,machiaj,unghii false.Acest PFA ma intereseaza sa il fac ... (vezi toată discuția)
Amenda administratia financiara andreeabrotacel andreeabrotacel Buna ziua, eu am infiintat un pfa in septembrie 2009 la reg comertului.Nu am incheiat contracte si nici nu am taiat facturi pana in mai 2010.Pentru ca m-am ... (vezi toată discuția)
Declaratia 201? VasileMoldovan VasileMoldovan Buna seara, De cateva luni caut raspuns la o intrebare, si nimeni nu ma poate ajuta. Am intrebat contabili, experti dar toti mi-au dat un raspuns mia ... (vezi toată discuția)