Buna ziua
Ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa procedez:
Am facut un imprumut bancar acum 5 ani, fiind angajat al unui banci (nu conteaza numele) si am beneficit de o dobanda preferentiala (pt. staff) . In momentul in care am plecat din banca rata mi s-a marit de 3 ori desi din calculele mele nu trebuia sa urce asa de mult. M-am prezentat la banca pt. explicatii si mi-au motivat ca diferenta (fata de ceea ce mi-am calculat eu inainte de a pleca) este un comision de administrare lunara la sold. Eu stiam ca nu am acest comision la credit dar nu am gasit contractul asa ca am solicitat in scris sa imi fie trimisa o copie care sa dovedeasca aceasta crestere.
Au trecut peste 2 luni de atunci si nu am primit nici un raspuns.
Am decis sa fac refinantare la credit in alta parte si mi-au cerut copie de la contractul in derulare. Am sunat din nou la banca cerand in mod expres sa imi fie trimisa o copie la contract.
A doua zi , am fost sunat de la centrala Bucuresti, in care cineva imi spune ca ei nu au primit contractul meu de la agentia unde am lucrat, ca sa le trimit eu contractul in original si contractul de ipoteca. Eu am luat creditul pt locuinta si cand ne-am mutat a fost vraiste mare (cred ca atunci am ratacit exemplarul meu. Sincer sa fiu nici nu imi mai aduc aminte sa il fi semnat dar nu cred ca mi-au dat ei banii pe ochi frumosi). Am sunat fostii colegi de la banca si mi-au spus ca intradevar , dosarele creditelor pt. angajati se pastreaza in agentie dar contractul meu nu este acolo. Mai mult de atat, persoana care se ocupa de gestionarea dosarelor a fost foarte dezorganizata si imprastiata fiind concediata in urma unui audit ( nu stiu motivele exacte dar asa se vorbeste prin agentie)
Intrebarea mea este ce sa fac in cazul de fata???
Pai daca ei nu pot sa imi dovedeasca ca am acel comision lunar pot sa nu il platesc??
Am inceput chiar sa visez ca pot sa scap fara sa mai le platesc nimic, la urma urmei cum dovedesc ei ca am incheiat un contract pe care l-au pierdut ??
Orice informatie e binevenita.
revin cu informatii proaspete sper sa poata cineva de specialitate sa ma ajute.
Dupa mai multe vizite la banca (solicitari si cereri facute pentru imnanarea contractului original) care nu au avut succes, am gasit contractele in original acasa la ai mei. Toate exemplarele, deci si al bancii.
Am fost la OPC si am facut solicitare sa le ceara contractul iar acestia (banca) a scos un exemplar din calculator pe care a trecut "conform cu originalul". Mai pot sa fac ceva in situatia in care eu stiu ca ei nu au contract original iar opc a zis ca ei nu pot sa faca nimic atata timp le-au aratat copia respectiva?
Ideea e daca pot sa o dau in judecata pe respectiva care a pus conform cu originalul . Pot sa castig ? Mai exact se poate ca instanta sa ceara prezentarea exemplarului original in cazul in care minte daca este intrebat de existenta unui exemplar original?
Multumesc anticipat