avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua.Am o problema mai incurcata. In1994 a decedat bunicul meu dupa tata. El si bunica aveau in proprietate un apartament. Tatal meu decedase din 1993, dar mama nu a cerut in numele meu mostenirea dupa bunic. Am aflat ca in 2001 bunica si fiul ei (unchiul) au dezbatut succesiunea la notariat declarand ca sunt singurii mostenitori, dar fara sa includa apartamentul Am aflat ca la rolul fiscal figureaza unchiul si ca in arhivele fostului notariat nu figureaza vreo vanzare intre 1993 si 1994 Am presupus ca le-a vandut bunica. Intrebarea mea este daca mai pot cere acum mostenire dupa bunicul (in 1994 aveam 13 ani ) sau daca dupa decesul bunicii pot ataca vanzarea catre unchi. De asemenea daca nu aflu la timp de decesul ei cum procedez? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:05, 15 Ianuarie 2011
Trebuie sa verificati si sa obtineti in calitate de succesor ,de la arhiva notariala actele prin care s-a dezbatut succesiunea dupa bunicul dvs
Daca intradevar v-au exclus de la mostenire, daca mai sunteti in termen,incercati pe cale amiabila , prin notariat( sper ca vor intelege ca puteti sa depuneti si o plangere penala pentru fals in declaratii) rezolvarea acestei situatii daca nu , prin instanta, veti solicita anularea acestui act si dezbaterea succesiunii.
cam tarziu acum sa mai faceti ceva. ar trebui sa faceti rost de o copie a certificatelor de mostenitor si sa solicitati anularea lor.ar fi bine sa consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii dragosandronic dragosandronic Buna ziua, In anul 1993 bunicul meu a decedat, in urma acestuia mostenitori ramanand bunica mea, sotia acestuia, si cei doi fii ai lor, tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)
Succesiune eva_celebrity eva_celebrity Buna seara.Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni si nu am facut succesiunea.In schimb am facut succesiune impreuna cu unchiul si matusa mea dupa bunici ... (vezi toată discuția)
Atacare acte succesiune in instanta flory2o1o flory2o1o Am dezbatut succesiunea dupa moartea bunicilor la notariat iar notarul a stabilit cine are drept de mostenire: copilul aflat in viata si un nepot de fiu ... (vezi toată discuția)