avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sechestru de bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sechestru de bunuri

spuneti-mi va rog cum as putea reintra in posesia bunurilor mele in cazul in care locuiesc in chirie (de 7 ani in acest apartament), iar in perioada sarbatorilor , in timp ce nu se afla nimeni acasa proprietarul apartamentului , fara a ma anunta a schimbat usa de la intrare si mi-a sechestrat toate bunurile si nu-mi da voie sa-mi recuperez nimic din ce este al meu (precizez faptul ca nimic din ce este in acel apartament nu este al proprietarei, nici macar tevile de la baie si bucatarie sau accesoriile instalatiei electrice). din ce stiu eu cf art 581 CPC...as putea sa urgentez actiunea ptr a intra cat mai repede in posesia bunurile?
a doua problema ar fi furtul..ptr ca a scos aparatura electronica si elecrica din casa si multe alte bunuri de valoare pe motiv ca vinde apartamentul iar restanta care o avem noi o va achita valorificand bunurile.
nu am ajuns inca in localitate, si urmeaza ca luni sa iau masuri urgente pentru a-mi recupera bunurile , si nu se poate vorbi in nici un caz de o cale amiabila .
ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi urgente ?
Cel mai recent răspuns: simona_bal , utilizator 19:26, 15 Ianuarie 2011
plangere penala pentru abuz de incredere
nu cred ca poate fi vorba de abuz de incredere deoarece nu exista nici o intelegere prin care bunurile mele se afla in posesia proprietarului de drept pana la finalizarea unui contract sau a oricarui raport juridic .
plangere penala pt furt.
da, corect, dar asta pentru a doua varianta , pentru cea in care lipsesc bunurile . dar ptr prima varianta in care nu pot intra in apartament si nu-mi pot lua lucrurile ...nici macar hainele ? nu e sechestru de bunuri ? cum pot proceda la urgenta ? ptr ca practic nu am cu ce ma imbraca ...in pluc am acte si documente in casa , inclusiv cele de la firma....lucruri de care am nevoie im mod urgent . in plus nu am fost instiintata ca mi se va intampla asa ceva , nici macar avertizata .
faceti plangere la politie.

Alte discuții în legătură

Drepturile chiriasului si ordonanta presedintiala 581 c.pr.civ simona_bal simona_bal locuiesc in chirie (de 7 ani in acelasi apartament), iar in perioada sarbatorilor , in timp ce nu se afla nimeni acasa proprietarul apartamentului , fara a ma ... (vezi toată discuția)
Dat afara din chirie si lucruri retinute tetea_s tetea_s Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri... Am stat la o doamna in chirie fara contract, fara nimic. Am ramas cu intretinerea in urma si acum cateva zile ma dat ... (vezi toată discuția)
Intrebare ContSters99159 ContSters99159 nu stiu daca aici se incadreaza problema mea .. am locuit cu chirie la o familie impreuna cu prietenul meu.acesta a luat cu imprumut o suma de bani de la acea ... (vezi toată discuția)