avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile chiriasului si ordonanta presedintiala 581 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile chiriasului si ordonanta presedintiala 581 C.pr.civ

locuiesc in chirie (de 7 ani in acelasi apartament), iar in perioada sarbatorilor , in timp ce nu se afla nimeni acasa proprietarul apartamentului , fara a ma anunta a schimbat usa de la intrare si mi-a sechestrat toate bunurile si imi interzice accesul in locuinta precum si la bunurile personale (precizez faptul ca nimic din ce este in acel apartament nu este al proprietarei). din ce stiu eu cf art 581 CPC...as putea sa urgentez actiunea ptr a intra cat mai repede in posesia bunurile?
a doua problema ar fi furtul..ptr ca a scos aparatura electronica si elecrica din casa si multe alte bunuri de valoare pe motiv ca vinde apartamentul iar restanta care o avem noi o va achita valorificand bunurile (aceasta restanta in mod normal si din discutiile purtate cu proprietara apartamentului urmau a fi platite de catre aceasta in contul unor lucrari de amenajare efectuate in acel apartament : izolatie termica, tamplatie pvc)
am incarcat pe cale amiabila sa iau legatura cu aceasta , eu afland de la vecini si rude de ceea ce s-a intamplat , nefiind in localitate in perioada sarbatorilor de iarna, si am fost agresata verbal in nenumarate moduri.
toate bunurile familiei se aflau in acel imobil...iar prejudiciul creat se ridica la aprox 80.000 lei .
deocamdata ne aflam in imposibilitatea de a functiona si ca societate , ptr ca detineam in locuinta acte contabile si documente . deasemeni avem si documente de identitate...pasapoarte...certificate de nastere, casatorie, diplome de studii, etc., precum si lucruri destul de valoroase cum ar fi bijuterii, tablouri, icoane argint, imbracaminte de valoare, bani, aparatura electrica si electro-casnica...etc...
cum am ajuns in oras...am incercat sa iau legatura cu proprietara mergand fara sa o anunt la serviciul sau, si tot biroul unde isi desfasoara activitatea era plin cu lucrurile mele...purtand si accesorii care imi apartin.
am incercat sa-mi mentin calmul...si am reusit, dar a doua zi dimineata am facut plangere la politie pentru furt calificat .
in paralel am facut si o solicitare la judecatorie cf art 581 c.pr.civ, pentru a-mi recupera de urgenta bunurile care au ramas in apartament .
credeti ca am vreo sansa ca situatia in care ma aflu sa se rezolve cat mai repede cu putinta? Practic nu am decat lucrurile cu care am plecat in concediu si locuiesc la prieteni deocamdata .
ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi urgente ?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Pe cale de ordonanta presedintiala, masura speciala, ce nu presupune prejudecarea fondului, se judeca de urgenta si cu precadere , chiar fara citarea partilor, va puteti adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala e situat imobilul, pentru a avea posibilitatea de a intra in locuinta inchiriata.

Evacuarea are in vedere raporturile locative.Totodata, avand in vedere ca a schimbat yala, va puteti raporta si la acest aspect, cerandu-i proprietarului sa dea posibilitatea de a intra in imobil, respectand prevederile contractului de inchiriere.

Ordonanta presedintiala poate avea ca obiect evacuarea si , totodata, predarea cheilor.

Hotararea judecatoreasca privind ordonanta presedintiala este executorie de drept , atacabila cu recurs, in termen de 5 zile de la comunicare.




Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru de bunuri simona_bal simona_bal spuneti-mi va rog cum as putea reintra in posesia bunurilor mele in cazul in care locuiesc in chirie (de 7 ani in acest apartament), iar in perioada ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac o evacuare ?! uwritetherules uwritetherules Buna ziua. Sunt proprietarul unui imobil obtinut prin contract de vanzare-cumparare incheiat intre mine si o ruda, in urma cu 2 ani. Mentionez ca fostul ... (vezi toată discuția)
Acces in imobil alex201888 alex201888 Am depus divortul si inca nu s-a stabilit primul termen. Din cauza situatiilor foarte tensionate am plecat din casa, bun propriu al meu dinainte de casatorie, ... (vezi toată discuția)