avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Raportul comisiei de disciplina este act ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Raportul comisiei de disciplina este act jurisdictional?

Va rog mult sa ma ajutati sa clarific o neintelegere.Act juricditional poate fi si raportul unei comisii de disciplina a functionarilor publici?
Cel mai recent răspuns: Ion Domilescu , Consilier juridic 00:39, 8 Aprilie 2008
Nu este act jurisdictional raportul comisiei de disciplina a functionarilor publici. In instanta de contencios administrativ este atacat actul administrativ de sanctionare a functionarului public care este emis de persoana competenta, potrivit legii de aplicare a sanctiunilor disciplinare, pe baza propunerii cuprinse in raportul comisiei de disciplina.
MULTUMESC ,dar acel raport poate fi contestat in instanta si de persoana care a facut sesizarea??
In instanta se ataca decizia de sanctionare, care este un act administrativ de sanctionare a functionarului public respectiv.

:oops: Ce interes are persoana care a facut sesizarea sa atace acel raport? Acest raport sta la baza emiterii deciziei de sanctionare.
raportul comisiei de disciplina este un act pregatitor emiterii dispozitiei de catre conducatorul institutiei. comisia poate propune sanctionarea sau nesanctionarea functionarului public. Conducatorul institutiei, daca a fost propusa o anumita sanctiune, poate aplica o alta sanctiune, mai grava sau mai usoara, avand obligatia de a-si motiva hotararea. Daca nu a fost propusa sanctionarea, intervenind clasarea sesizarii, conducatorul institutiei este obligat sa se supuna propunerii respective consemnand-o ca atare in dispozitie sau decizie, dupa caz. Dispozitia sau decizie se comunica si persoanei care a facut sesizarea. Desigur ca aceasta o poate ataca in fata instantei de contencios administrativ avand un interes general, respectarea principiului legalitatii si poate un interes imediat, concret, daca a suferit prejudicii materiale sau morale in urma faptei sesizate ca abatere disciplinara. Temei juridic, HG nr 1344/2007, Legea nr 554/2004

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctionare disciplinara functionari publici costache80 costache80 Va rog sa-mi spuneti care este termenul in care se poate contesta o sanctiune disciplinara aplicata unui functionar public de conducatorul unei institutii ... (vezi toată discuția)
Comisii de disciplina si informatii publice ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua ,Am si eu doua intrebari . 1.Daca dupa solicitarea unor informatii publice in temeiul L544/2001 se constata ca informatiile comunicate sunt false ... (vezi toată discuția)
Retrogradare secretar klaudia772001 klaudia772001 In cazul in care Comisia de Disciplina prin raportul elaborat propune retrogradarea din functie publica pe o perioada de pana la un an, in cat timp de la ... (vezi toată discuția)