avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act din perioada interbelica dactilografiat???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act din perioada interbelica dactilografiat???

Ati intalnit asa ceva in practica voastra. Mi se pare putin probabil ca actele din anii 30 sa fi fost scrise la masina. Nu stiu ce sa cred despre autenticitate acestui act.
Daca nu erau dactilografiate, atunci ce poate fi? O copie conforma cu originalul? Are semnaturi, o amprenta ...
Ce sa cred?
Cel mai recent răspuns: gorganu , utilizator 12:30, 16 Ianuarie 2011
Am un act din 1925, scris la masina, xerox eliberat de Arhivele nationale cu stampila de autenticitate !!!!
Eu am act dactilografiat din 1923, cu semnaturile avocatului, stampila judecatoriei, semnatura celui care stia sa scrie si amprenta cocontractantului.
E adevarat, am si din 1924 scris de mana, dar cu toate elementele de autentificare.
Merci!!!
Asadar, exista!!! Aveam dubii ...
[ link extern ]

Iar in Romania, Carmen Sylva (Regina Elisabeta a Romaniei, decedata 1916) se fotografia in fata masinii de scris.
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
romascanu, moderator
Apropos de fotografie, o fi fost vreun "gadget" al vremii ...:D
Stiam ca existau, ma interesa daca era folosita la redactarea actelor la nivelul notariatelor, judecatoriilor etc.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto Cristi Cristi Cristi Cristi Buna ziua,as avea nevoie de ajutor,doresc sa achizitionez un automobil,masina mica, va rog vsa imi spuneti pasii completi pe care trebuie sa i fac ,adica ... (vezi toată discuția)
Redobandire act de proprietate fentzeliulian fentzeliulian Bunica mea a fost pacalita in anul 1992 de un anume domn cu un apartament, la vandut pe o suma derizorie fara a se intocmi act de vanzare-cumparare. A aflat ... (vezi toată discuția)
Autentificare act constitutiv/statut paol paol Buna ziua! Am decis sa incercam noi (cei trei membri fondaori) sa ne ocupam de realizarea unei asociati caritabile. Si lasatima sa spun ca, admir rabdarea ... (vezi toată discuția)