Bunica mea a fost pacalita in anul 1992 de un anume domn cu un apartament, la vandut pe o suma derizorie fara a se intocmi act de vanzare-cumparare. A aflat zilele astea ca acel domn o cauta de 7 ani de zile pentru a obtine o semnatura deoarece vrea sa vanda apartamentul si nu poate.
Problema este ca bunica mea a pierdut actele care fac dovada ca ea a fost proprietara acelui apartament.
Unde ar putea sa obtina un duplicat?
Multumesc!
Buna ziua !
In primul rand nu inteleg cine a vandut apartamentul: bunica sau acel domn?!:-/ Trag concluzia , facand vorbire de bunica dumneavoastra pacalita( dar nu sunt convins de justa dumneavoastra apreciere), ca apartamentul a fost vandut de domnul respectiv, altfel, daca bunica dumneavoastra a vandut apartamentul fara act de vanzare - cumparare intocmit in forma autentica, "domnul" s-a pacalit nu bunica dumneavoastra, un astfel de act fiind nul de drept.
Singura solutie este instanta de judecata .
Da. Despre bunica mea este vorba. Am zis ca s-a pacalit pentru ca aproape 20 de ani a stat fata acel apartament fiind in necunostiinta de cauza si suferind probleme psihice.
Problema este ca nu stie de unde poate face rost de un duplicat al actului de proprietate deoarece originalul l-a pierdut.
Multumesc.
poate face o cerere pt obtinerea unui duplicat la AFI daca a fost cumparat de la stat. insa in prezent acea persoana nu e de drept proprietarul apartamentului.tot bunica dvs este. si nici nu mai poate sa faca o actiune in instanta acel domn intrucat i s-a prescris dreptul.