stiti cumva ce poate face cineva care e plecat din tara din 1991 si care a avut carte de munca dar pe care a ratacit-o pentru a-si putea inregistra un contract de munca la ITM?
care sunt pasii?
In primul rind trebuie sa va adresati fostului angjator de la ultimul loc de munca pentru a vedea daca carnetul de munca mai este in arhiva sa. Daca acesta si-a incetat activitatea urmeaza sa va adresati celui care a preluat unitatea, care a preluat implicit si arhivele.Va mai puteti adresa si Registrului Comertului in caz ca societatea a intrat in regimul privatizarii sau Inspectoratului Teritorial de Munca daca fostul angajator a depus acolo carnetele de munca ale salariatilor sai. In orice caz, potrivit art. 9 din Decretul 92/1976, inca in vigoare, fostul angajator trebuie sa va elibereze un duplicat dupa cartea de munca, dar numai dupa ce ati anuntat pierderea in Monitorul Oficial al Romaniei.
În caz de furt, pierdere sau distrugere a carnetului de munca, se va elibera celui în cauza un carnet de munca duplicat, de către ultima unitate la care acesta a lucrat sau lucrează.
Dacă ultima unitate a fost supusă reorganizării, duplicatul se va elibera de către unitatea care deţine scriptele unităţii reorganizate.
Eliberarea duplicatului în caz de furt sau pierdere a carnetului de munca, se face numai după publicarea pierderii acestuia în Monitorul Oficial.
Se poate inregistra un contract de munca la ITM si fara prezentarea carnetului de munca. In acest sens se da de catre salariat o declaratie daca a avut carnet de munca sau daca nu.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Carte de munca
ciuboflo
Buna tuturor!
am o problema si anume fostul angajator mi-a spus ca firma care se ocupa de contabilitate lor mi-a pierdut cartea de munca (a dat vina pe ITM ... (vezi toată discuția)