avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Buna tuturor!
am o problema si anume fostul angajator mi-a spus ca firma care se ocupa de contabilitate lor mi-a pierdut cartea de munca (a dat vina pe ITM firma de cona, dar nu cred )
Ce pot sa fac in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 09:09, 10 Iunie 2008
Verifica si la ITM si daca n-o gasesti da-o perduta la Monitorul oficial.
Depuneti o sesizare in acest sens la ITM.

În caz de pierdere a carnetului de munca, se va elibera celui în cauza un carnet de munca duplicat, de către ultima unitate
la care acesta a lucrat sau lucrează. Dacă ultima unitate a fost supusă reorganizării, duplicatul se va elibera de către unitatea care deţine scriptele unităţii reorganizate.
Eliberarea duplicatului în caz de pierdere a carnetului de munca, se face numai după publicarea pierderii acestuia în Monitorul Oficial si dupa plata unei amenzi.
Da, cunosc situatia, mi-au ratacit si mie cei de la ITM un carnet de munca, dar eu am depus toate diligentele pentru a-l ajuta pe salariatul meu in vederea obtinerii duplicatului, astfel, normal ar fi ca si dumneavoastra sa va adresati reprezentantilor societatii unde ati avut ultima oara carnetul spre a va ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut cm anca55 anca55 Care este procedura in cazul in care angajatorul a pierdut CM a unui salariat? Firma a trimis CM inchisa unor colegi regionali pentru a i-o inmana personal, in ... (vezi toată discuția)
Carete de munca pierduta adragan964 adragan964 am demisionat de 13 ani de la o societate care acum nu mai exista si nu mai reusesc sa gasesc cartea de munca, am o fotocopie a acesteia cu toate paginile unde ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca pierdut anca_diana anca_diana stiti cumva ce poate face cineva care e plecat din tara din 1991 si care a avut carte de munca dar pe care a ratacit-o pentru a-si putea inregistra un contract ... (vezi toată discuția)