avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pierdut CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pierdut CM

Care este procedura in cazul in care angajatorul a pierdut CM a unui salariat? Firma a trimis CM inchisa unor colegi regionali pentru a i-o inmana personal, in baza declaratiei, salariatului in cauza, unde s-a ratacit. Au trecut 3 ani de zile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 16 Mai 2008
de unde stiti ca firma a trimis CM la acei "colegi regionali" ? s-a trimis prin curier, posta ?
Titularul carnetului de munca publica in monitorul oficial pierderea carnetului cu seria...si numarul..... ,cu anuntul din monitorul oficial noul angajator va putea achizitiona un nou carnet de munca.
În caz de pierdere sau distrugere a carnetului de munca, se va elibera celui în cauza un carnet de munca duplicat, de către ultima unitate la care acesta a lucrat sau lucrează. Dacă ultima unitate a fost supusă reorganizării, duplicatul se va elibera de către unitatea care deţine scriptele unităţii reorganizate.
Eliberarea duplicatului în caz de pierdere a carnetului de munca, se face numai după publicarea pierderii acestuia în Monitorul Oficial si plata unei amenzi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carete de munca pierduta adragan964 adragan964 am demisionat de 13 ani de la o societate care acum nu mai exista si nu mai reusesc sa gasesc cartea de munca, am o fotocopie a acesteia cu toate paginile unde ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca pierdut anca_diana anca_diana stiti cumva ce poate face cineva care e plecat din tara din 1991 si care a avut carte de munca dar pe care a ratacit-o pentru a-si putea inregistra un contract ... (vezi toată discuția)
Carte de munca ciuboflo ciuboflo Buna tuturor! am o problema si anume fostul angajator mi-a spus ca firma care se ocupa de contabilitate lor mi-a pierdut cartea de munca (a dat vina pe ITM ... (vezi toată discuția)