avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocat masina pe trotuar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocat masina pe trotuar

Buna seara,
Astazi m-am confruntat cu o situatie frustranta in urma careia va solicit ajuturul. Astfel, in cursul zilei de astazi am parcat masina pe un trotuar ( perpendiculara pe axul drumului ). Locul de pe trotuar nu este un loc de parcare desemnat ADP ci un loc unde iti poti lasa masina in spatele blocului. Revenind la masina dupa cateva ore am gasit-o blocata de un alt autoturism ( parcata pe carosabil, perpendicular pe masina mea) aflandu-ma in imposibilitatea sa plec din loc. Dupa ce am intrebat pe la toate magazinele din jur daca masina care ma blocheaza apartine cuiva, am sunat la politie. Dupa 15 min a sosit un echipaj de politie. Dupa cateva minute de la sosirea echipajului de politie a venit si proprietarul autoturismului care m-am blocat. Situatia frustranta abia acum incepe. Politia imi spune ca nu are ce sa-i faca proprietarului masinii care m-a blocat pentru ca nu a incalcat nicio regula de circulatie si nicio lege. Eu nu am parcat neregulamentar. El nu a parcat neregulamentar. Si totusi mi-a blocat masina. Evident este unul din cazurile ... "aici parchez eu de 5 ani" desi nu este un loc rezervat. Nu s-a incheiat niciun proces verbal. Chiar nu pot sa fac nimic in astfel de cazuri ? Nu am putut sa imi folosesc proprietatea mea si timpul meu. Fara sa fi ingradit proprietatea altcuiva. Nu am parcat neregulamentar sau pe un loc rezervat. Si probabil nu plecam daca nu venea Politia. Cum ar trebui sa procedez in astfel de cazuri ? Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:10, 16 Ianuarie 2011
Ce puteti face decat sa evitati sa parcati in acest fel!?
In rest, nu exista temei legal pt o eventuala actiune in civil sau plangere penala.
Faceti cerere la primarie pt un loc de parcare si atunci veti avea temei legal.
nu puteti face ceva decat sa va asigurati atunci cand parcati pe trotuar, ca aveti pe unde iesi, pe o latura sau alta a trotuarului sau sa va asumati riscul de a nu putea iesi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Insusire loc de parcare public alex2 alex2 Buna ziua, De 2-3 luni ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta. Unul dintre vecinii mei si-a insusit un loc de parcare public si nu mai lasa pe nimeni ... (vezi toată discuția)