avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna seara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna seara

Am o mare problema,sunt administratir de imobile,lucrand la trei asociatii diferite fiind angajat cu contract de munca.La una din asociatii am functia de baza,fiind angajata cu 8 ore,iar la celelalte doua cu cate 2 ore fiecare.Problema este urmatoarea,sunt insarcinata in 7 luni si peste 2 saptamani as dori sa intru in concediul prenatal,stiu ca certificatul medical se depune unde am functia de baza,cum trebuie sa procedez la celelalte doua asociatii,deoarece as vrea ca atunci cand depun dosarul ptr concediul de crestere al copilului sa mi se cumuleze venitul de la toate asociatiile.Daca nu poate sa-mi raspunda nimeni,as dori macar sa-mi spuna cineva unde as putea sa ma interesez,la primarie am fost si nu a stiut nimeni sa-mi spuna nimic.#-o.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:18, 16 Ianuarie 2011
Art. 3 pct. (4) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
(4) In cazul in care o persoana realizeaza concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, se vor lua in calcul toate veniturile lunare incasate de aceasta.
Consuela76 a scris:

Am o mare problema,sunt administratir de imobile,lucrand la trei asociatii diferite fiind angajat cu contract de munca.La una din asociatii am functia de baza,fiind angajata cu 8 ore,iar la celelalte doua cu cate 2 ore fiecare.Problema este urmatoarea,sunt insarcinata in 7 luni si peste 2 saptamani as dori sa intru in concediul prenatal,stiu ca certificatul medical se depune unde am functia de baza,cum trebuie sa procedez la celelalte doua asociatii,deoarece as vrea ca atunci cand depun dosarul ptr concediul de crestere al copilului sa mi se cumuleze venitul de la toate asociatiile.Daca nu poate sa-mi raspunda nimeni,as dori macar sa-mi spuna cineva unde as putea sa ma interesez,la primarie am fost si nu a stiut nimeni sa-mi spuna nimic.#-o.
Va multumesc anticipat.

Concediul medical se depune la toti angajatorii( la functia de baza originalul iar la celelalte copii conforme cu originalul) si va fi platit de toti. In privinta concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului fiecare angajator va elibera adeverinta cu veniturile pe 12 luni anterioare nasterii, iar cei de la Agentia de prestatii sociale vor lua in calcul toate veniturile si vor calcula indemnizatie
Bafta, nastere usoara si copil sanatos!

Art. 33 din OUG nr.158/2005 prevede ca, pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Art. 72 din Normele de aplicare ale OUG nr.158/2005, pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.
În această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii legalizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical dupa ccc ContSters269046 ContSters269046 Daca sotia a fost 2 ani in concediu crestere copil, acum lucreaza de 2 luni cu contract de munca la doua S.C. si trebuie sa intre in concediu medical prenatal, ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si concediu de crestere copil lili cristescu lili cristescu Buna ziua ! Pe langa functia de baza, in baza unui CIM full time, mai am un contract cu timp partial la o firma cu 2 ore. In luna august, va trebui sa nasc si ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale copie ionela11 ionela11 buna ziua!....am o salariata care este angajata la firma noastra cu jumatate de norma, ea avand si contract de munca la o alta firma cu norma intreaga. ... (vezi toată discuția)