avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incarcarea cu sarcini care nu sunt in fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incarcarea cu sarcini care nu sunt in fisa postului

In fisa postului, in majoritatea cazurilor se specifica faptul ca pe langa sarcinile de baza, mai poti avea si altele trasate de catre seful direct.
Problema mea este urmatoarea : a plecat o colega in concediu si seful m-a pus sa rezolv toate activitatile colegei mele.
Acest lucru se incadreaza la "alte sarcini " ?
Mentionez ca acea colega are alt specific al muncii, deci a trebuit sa invat ce face si pe deasupra e si munca de raspundere, unde ea e platita aproape dublu...........asta nu ma deranjeaza, dar m-a atentionat ca daca gresesc o cifra e vai de mine !!!!

Multumesc anticipat,
Adriana:sorry:
Cel mai recent răspuns: giacris , utilizator 13:47, 19 Ianuarie 2011
Buna seara. In fisa postului este interzis sa fie specificat "si alte atributii"
ele trebuesc specificate detaliat si la obiect .
Asa este, insa in fisa postului trebuie de asemenea sa existe o rubrica de inlocuire(inlocuieste pe...este inlocuit de...) tocmai pentru situatiile in care titularul postului nu se afla la serviciu din varii motive.
Important este sa se specifice ca inlocuieste sau este inlocuit in limitele competentelor aferente pozitiei ocupate.
In concluzie, seful Dvs va poate pune sa indepliniti temporar si o parte din activitatile colegei, insa acest lucru trebuie specificat expres in fisa postului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foarte multe atributii in fisa postului ContSters181372 ContSters181372 Am o nemultumire, dar mentionez am semnat fisa postului in sept.2010 de teama concedierii. Sintem 2 colege in acelasi birou, 2 fise de post identice ca ... (vezi toată discuția)
Fisa postului iulia_iuliana iulia_iuliana In fisa mea a, postului scrie\"indeplineste orice alta sarcina incredintata de conducerea institutiei\",pe langa alte atributii care tin de serviciu. E ... (vezi toată discuția)
Continut fisa de post damian oana damian oana Buna ziua Este legal sa am in cadrul fisei de post fraza: \"angajatul indeplineste orice alte sarcini trasate de superiorul direct\" sau ceva asemanator? Va ... (vezi toată discuția)