avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa postului

In fisa mea a, postului scrie"indeplineste orice alta sarcina incredintata de conducerea institutiei",pe langa alte atributii care tin de serviciu. E corect?Eu sunt angajata cu studii superioare in sectorul bugetar, intr-o institutie de cultura. Cand sunt activitati culturale tot personalul feminin este pus sa faca mancare, sa serveasca la masa, sa spele vase etc...este normal sau legal?Ce se poate face pentru a scapa de aceasta corvoada(daca nu e legal)? Daca am spus ca nu fac am fost amenintata ca imi voi pierde locul de munca (o colega chiar a fost data afara cand a comentat)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:26, 18 Iunie 2009
Numai este de actualitate tipul acesta de fisa. Nu sunteti obligata sa semnati o asa porcarie. Cred ca o formulare agreata de angajat ar fi ceva in genul "orice alta sarcina conforma cu pregatirea"
Pe de alta parte, intr-o institutie de cultura gen lansari de carte si alte asemenea se lasa cu mese de protocol, insa nu se mai practica spalatul vaselor pt ca se practica vase de unica folosinte si daca vreti o parere sincera, pe care mi-o exprim din experienta proprie, si eu am lucrat intr-o institutie de cultura si am participat la tot felul de evenimente dar desi am ajutat la buna desfasurare a acestor evenimente, spalatul catorva farfurii si pahare, la evenimentele mai pretentioase unde nu se pretau cele de unica folosinta, nu m-au facut sa ma simt mai putin bine, sau nu mi s-a parut sub pregatirea mea sa dau o mana de ajutor ca totul sa iasa bine. Recunosc insa ca am lucrat in firme unde nu exista femeie de serviciu si trebuia sa spal pe jos si sub biroul colegei mele, care avea impresia ca acest lucru ar degrada-o. La inceput am fost socata de reactia ei ("Eu nu spal pe jos pentru nimic in lume!:((" si a inceput sa planga, apoi pentru ca avea foarte multe alte calitati i-am trecut cu vederea acest defect, cu atat mai mult ca este femeie. Trebuie sa ne adaptam si sa nu facem tot felul de tragedii pt tot felul de fleacuri.
1. O astfel de precizare in fisa postului poate duce la multe ilegalitati din partea anagajtorului.
2. Macar de ar zice: "...orice alta sarcina specifica postului", dar asa, la general, poate da nastere la multe interpretari.
3. Daca tin mortis sa introduca si aceste activitati de spalat vase, de servit la masa, de ce nu le specifica in fisa postului? Pentru ca isi dau seama ca nu este corect. Despre legalitate, ce sa mai vorbim!
4. Dar astazi, cand e criza (?!), o fi o scuza pentru sefii dvs.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi modificata fisa postului sau mai bine spus adăugate ... Simona radu Simona radu Poate fi modificata fisa postului sau mai bine spus adăugate alte sarcini fara acordul angajatului? Este vorba de o instituție de stat. (vezi toată discuția)
Ce responsabilitati are o femeie de serviciu? Criste simona Criste simona Buna ziua!!As dori sa stiu ce responzabilitati are femeia de serviu?Ea este obigata sa curete spatiile verzi din jurul blocului si sa taie gardul viu fara sa ... (vezi toată discuția)
Se poate modifica fisa post salariatei revenite din cic? Moncuta Moncuta Buna ziua. Avem urmatoarea situatie: O salariata se intoarce din concediu crestere copil cu 2 luni mai devreme. Pe postul acesteia exista la un moment dat o ... (vezi toată discuția)