avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lipsa acte la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lipsa acte la somaj

Buna ziua.In anul 1991 am fost in somaj si nu am trecuta in cartea de munca acea perioada deoarece am pierdut adeverinta si nu mi se elibereaza alta pe motiv ca nu mai au actele.Ce as mai putea face?
Cea de a doua problema:din 1997 pana in 2000 am lucrat la o firma care nu a platit asigurarile la stat si cand am plecat a fost trecut acest lucru pe cartea de munca.Cum va ramane cu aceasta perioada?Mentionez ca in perioada 1998-2000 am fost in concediu post natal si am fost platita de catre firma.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:00, 16 Ianuarie 2011
1. Perioada cat ati fost in somaj indemnizat se poate regasi in arhivele Agentiei de Somaj unde ati fost inscris. Incercati la ANOFM sa va rezolve problema.
2. Daca intre timp firma a platit contributiile legale se poate rectifica inscrierea din carnetul de munca. Casa de Pensii are evidenta celor care au platit contributiile.
3. Perioada in care nu au fost platite contributiile se ia in calcul ca stagiu de cotizate pentru pensie dar nu la calculul punctajului pe perioada respectiva.
4. Nu puteati sa fiti asa de mult timp in concediu postnatal. Cred ca vreti sa spuneti ca ati fost in CCC pana la 2 ani si nu erati platita de firma in aceasta perioada ci de stat. Puteti cere o adeverinta cu aceasta perioada de la Primaria din localitate sau de la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale (fosta Directie a Muncii si Protectiei Sociale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In somaj se plateste postnatalul? seby tf seby tf Am inteles ca prenatalul este platit in perioada somajului,postnatalul este platit? Cine imi elibereaza anexa 2,fisa fiscala pt anul anterior nasterii ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata-dreptul la somaj si indemnizatie crestere copil aittu aittu Buna ziua, fiica mea are incheiat un contract de munca pe perioadă determinată care îi încetează de drept în data de 08 septembrie 2016. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Trei ani de munca in israel fara carnet de munca gboalda gboalda Am lucrat in Israel in perioada 15-12-1995 la 18-12-1996.......12 luni . 03-07-1997 la 01-08-1998..... 13 ... (vezi toată discuția)