avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trei ani de munca in Israel fara carnet de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trei ani de munca in Israel fara carnet de munca

Am lucrat in Israel in perioada 15-12-1995 la 18-12-1996.......12 luni
.
03-07-1997 la 01-08-1998..... 13 luni

02-09-1998 la 16-06-1999.......10 luni

total......35 luni
Mentionez ca am lucrat fara carte de munca .Am plecat din Romania cu o firma in anul 1995 si am avut viza de munca in Israel pentru firma Transtechno (1990) Ltd din orasul Kvar-Saba . Pot sa dovedesc cu pasaportul si fesele de salariu de care am beneficiat pe dutata muncii in Israel .
va multumesc
gboalda
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:39, 10 Iunie 2012
Daca ati lucrat fara carte de munca, acele 35 lunii ne fiind consemnate nicaieri, vreti in baza lor sa obtineti o pensie in Romania sau Israel? In Romania nu, pt ca nu ati avut carte de munca, iar in Israel, perioada este destul de mica pt a castiga o pensie.:O
Nu exista temei legal pentru ca perioada respectiva sa fie valorificata la stabilirea stagiului in vederea acordarii unei categorii de pensie sau in vederea recalcularii drepturilor de pensie. Potrivit art. 19 din Legea nr. 263/2010, se valorifica perioadele lucrate in alte state pentru care s-au datorat ori s-au platit contributiile de asigurari sociale. A datora contributiile de asigurari sociale inseamna ca angajatul a avut un contract legal incheiat, insa angajatorul, din varii motive, nu a platit contributiile de asigurari sociale.
Art. 19 - Legea nr. 263/2010
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asiguratii datoreaza si/sau platesc contributii de asigurari sociale in sistemul public de pensii din Romania, precum si in alte tari, in conditiile stabilite prin acordurile sau conventiile internationale la care Romania este parte.
........................................................
Se poate obtine pensie si fara a avea carnet de munca .. trebuie facuta distinctia intre carnet de munca si contract de munca.
Prin urmare, nici in Legea nr.19/2000 si nici in Legea nr.263/2010 nu se reglementeaza faptul ca daca nu are carnet de munca nu beneficiaza de pensie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la pensie dupa activitatea lucrata in strainatate cezara ioana cezara ioana in situatia in care s-a lucrat in Romania 16 ani, s-a plecat in Israel cu contract de munca de 8 ani si apoi in Italia cu contract de munca de 4 ani, statul ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea perioadei lucrate in israel in vederea acordarii pensiei in romania eliza12 eliza12 ma bucur ca am gasit acest forum Lucrez de peste 6 ani in Israel. Nu de mult timp am ascultat la tv o stire referitoare la acorduri intre Israel si ... (vezi toată discuția)
Unde poate fi gasita cartea de munca depusa la plecarea din romania? ContSters46325 ContSters46325 Mama mea a parasit Romania in 1972. Actual suntem stabiliti in Israel. Conform legilor de atunci a fost nevoita sa predea cartea de munca la serviciul de ... (vezi toată discuția)