avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... plangere cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

plangere cedo

sotul meu este arestat in spania ,a primit sentinta in limba spaniola ,pe care el nu o cunoaste si din aceasta cauza nu a stiut ca are dreptul la recurs ,nefiind nici anuntat de avocata ,judecatorul nu a permis avocatei sa cheme martori la proces ,obiectele de pe care se puteau lua probe au fost distruse de Garda Civila ,nu s-a verificat la receptia hotelului cat si sistemul video sa gaseasca dovada ca intradevar a fost acolo in hotel . Dar in sentinta scrie ca sotul meu nu a putut face dovada ca a stat la hotel .Cum putea el sa o faca fiind arestat ? a primit o condamnare numai din concluzii trase de domni judecatori si procurori ,nu s-a cercetat imprejurimile unde s-a comis fapta . Eu nu am fost anuntata de situatia sotului meu de nici o autoritate , la cinci zile de la arestarea lui am trimis mail la consulat ,isr dupa doua zile mi-au comunicat ca este arestat . Am solicitat Consulatului asistenta consulara si juridica pentru sotul meu ,iar doamna consul mi-a comunicat ca nu pot oferi asistenta ( cu toate ca intra in atributiile consulatului ) Pot face plangere la Cedo ? Cheltuielile de judecata vor fi suportate de mine ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:01, 19 Ianuarie 2011
Cred ca cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un avocat din Spania pentru a vedea ce se poate face. La CEDO puteti sa va adresati, in principiu, doar dupa ce ati epuizat toate caile de atac nationale.
sotul are sentinta definitiva ,termenul de recurs a expirat ,sentinta fiind data numai in limba spaniola pe care sotul nu o cunoaste
Sesizarea pentru CEDO nu va costa decat plata avocatului.
Daca pierdeti la CEDO nu veti suporta cheltuielile de judecata.
multumesc pentru informare
Decat sa asteptati dupa CEDO 1-2 ani (cu sanse mici de succes), mai bine vorbiti cu un avocat spaniol, probabil au si ei repunerea in termen pentru recurs, corespunzator art. 364 CPP romanesc.

In special daca sentinta nu i-a fost comunicata in limba pe care o intelege, sunt sanse sa obtina repunerea in termen. Dar trebuie sa va ocupati urgent sa vorbiti cu un avocat spaniol.

Alte discuții în legătură

Plangere cedo Buna seara ,va rog frumos ,poate cineva sa-mi spuna daca pot trimite o plangere la Cedo ,numai cu sentinta definitiva ,nu au fost exercitate cai de atac si ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo Buna ziua , poate cineva sa ma ajute cu sfaturi ,privind o plangere la CEDO? Pot depune cererea in numele sotului , imi trebuie imputernicire ?Avocat voi avea ... (vezi toată discuția)
cerere interpol cautare minor stefanspania stefanspania Am o sentinta judecatoreasca definitiva data in Spania ce obliga pe mama sa ma informeze de toate aspectele vietii minorului gradinita medic etc la care ... (vezi toată discuția)