Buna ziua , poate cineva sa ma ajute cu sfaturi ,privind o plangere la CEDO? Pot depune cererea in numele sotului , imi trebuie imputernicire ?Avocat voi avea . Procesul de la CEDO il voi plati ? Va fi nevoie de mine s-au de sotul meu la proces ? S-au va merge avocatul? Voi putea eu hotara despagubirea cuvenita ,privind drepturile incalcate ,ori vor hotara judecatorii ?
Din moment ce exista un avocat ,sa semneze sotul o imputernicire avocatiala.Daca nu,sa va imputerniceasca pe dvs.in fata notarului,ca pentru el si in numele sau sa depuneti toate diligentele in acest sens.La CEDO nu este nevoie sa se prezinte nimeni,nici macar avocatul.Totul se face prin corespondenta.In procura notariala,sotul va poate delega sa ridicati banii rezultati din eventualele despagubiri acordate de CEDO.
Multumesc . Sotul se afla condamnat in Spania ,ceea ce imi este imposibil sa obtin o imputernicire in fata notarului ,am sentinta definitiva pe care i-au dat-o fara ai traduce cineva ,si pus sa semneze , dreptul la un translator autorizat in timpul vizitelor avocatei ( acesta fiind un detinut roman care cunostea spaniola ) Avocatul ales de mine este din Romania .
Poate semna si avocatul plangerea CEDO.
Il platiti si apoi o poate semna alaturand si imputernicirea avocatiala.
Buna seara ,
am primit o copie de pe sentinta sotului meu care este condamnat definitiv in Spania ,sentinta este in limba spaniola ,am traduso in limba romana .
Pentru plangere la CEDO ,ce pot legaliza ? copia tradusa in romana ,ori copia primita in limba spaniola ?Mai trebuie si Apostila ?
Recursul nu aavut ,deoarece sentinta i-a fost data in limba spaniola si adusa la celula de un delegat al tribunalului , sotul nu a stiut ca are acest drept ,iar avocata a trecut pe la sotul meu la trei saptamani de cand sotul meu a primit sentinta. Pot depune plangere la CEDO numai cu aceasta sentinta definitiva?
Aveti multe intrebari....cel mai bine este sa incercati sa fiti calma si sa cautati pe internet (site-ul Curtii) formularul de aplicatie la CEDO si instructiunile de completare; se gasesc in toate limbile din europa.
Daca tot procesul a fost in Spania si este in limba spaniola, atunci faceti copii dupa actele din dosar si trimiteti-le asa cum sunt - in spaniola, toate!. Puteti scrie aplicatia in limba romana.
Daca exista vreun inconvenient, Curtea o sa va comunice in scris. Trebuie sa stiti daca va indreptati impotriva statului roman sau spaniol.....asta este important!
Pentru CEDO nu trebuie legalizat nimic! Trebuie in schimb copii dupa toate actele din dosar.
Trimiteti formularul de aplicatie in limba romana si apoi obtineti copii dupa actele din dosar din Spania si le trimiteti mai tarziu Curtii in termenul dat de Curte in scrisoarea cu antet in care va va confirma primirea si inregistrarea aplicatiei!
In instructiuni scrie foarte clar cine si pentru cine poate semna. .... CITITI INSTRUCTIUNILE!
Alte discuții în legătură
Plangere cedo
Buna seara ,va rog frumos ,poate cineva sa-mi spuna daca pot trimite o plangere la Cedo ,numai cu sentinta definitiva ,nu au fost exercitate cai de atac si ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo
maryeta2000
sotul meu este arestat in spania ,a primit sentinta in limba spaniola ,pe care el nu o cunoaste si din aceasta cauza nu a stiut ca are dreptul la recurs ... (vezi toată discuția)