avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Plangere la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Plangere la CEDO

Buna ziua , poate cineva sa ma ajute cu sfaturi ,privind o plangere la CEDO? Pot depune cererea in numele sotului , imi trebuie imputernicire ?Avocat voi avea . Procesul de la CEDO il voi plati ? Va fi nevoie de mine s-au de sotul meu la proces ? S-au va merge avocatul? Voi putea eu hotara despagubirea cuvenita ,privind drepturile incalcate ,ori vor hotara judecatorii ?
Cel mai recent răspuns: allissa , utilizator 09:16, 2 Februarie 2011
marianafilipcris a scris:

Buna seara ,
am primit o copie de pe sentinta sotului meu care este condamnat definitiv in Spania ,sentinta este in limba spaniola ,am traduso in limba romana .
Pentru plangere la CEDO ,ce pot legaliza ? copia tradusa in romana ,ori copia primita in limba spaniola ?Mai trebuie si Apostila ?
Recursul nu aavut ,deoarece sentinta i-a fost data in limba spaniola si adusa la celula de un delegat al tribunalului , sotul nu a stiut ca are acest drept ,iar avocata a trecut pe la sotul meu la trei saptamani de cand sotul meu a primit sentinta. Pot depune plangere la CEDO numai cu aceasta sentinta definitiva?

Vedeti ca legalizarea se face la instanta din Spania si nu in Romania.
Sa se ocupe sotul de legalizare.Poate trimite cerere din penitenciar prin posta si sa primeasca legalizarea la fel.

Vedeti ca legalizarea se face la instanta din Spania si nu in Romania.
Sa se ocupe sotul de legalizare.Poate trimite cerere din penitenciar prin posta si sa primeasca legalizarea la fel.

Dl avocat Lascoschi

Inainte de a mai posta asemenea informatii va recomand sa cititi instructiunile de inregistrare a oricarei plangeri la CEDO. Le gasitit in limba romana si spaniola!
Va rog sa aveti amabilitatea sa precizati exact unde scrie in instructiuni ca actele trebuie legalizate: concret: care punct, care paragraf?!
Daca nu scrie asa ceva (si NU scrie!!!), va rog renuntati la sfaturi "de la dvs citire"...! cum ca trebuie legalizate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere cedo Buna seara ,va rog frumos ,poate cineva sa-mi spuna daca pot trimite o plangere la Cedo ,numai cu sentinta definitiva ,nu au fost exercitate cai de atac si ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo maryeta2000 maryeta2000 sotul meu este arestat in spania ,a primit sentinta in limba spaniola ,pe care el nu o cunoaste si din aceasta cauza nu a stiut ca are dreptul la recurs ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort spaniola? Adrian Adrian Adrian Adrian de la judecatoria din spania miau eliberat o copie dupa sentinta de divort am duso la notar in spania am legalizato am apostilao am traduso am legalizato ... (vezi toată discuția)