avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am divortat iar copilul minor mia fost incredintat mie ,fostul sot trebuie sa imi plateasca intretinerea ,cum se procedeaza.Divortul s-a terminat in noiembrie iar el trebuie sa imi plateasca de cind am deschis divortul dar nu stiu cum se procedeaza ptr. ca el nu da nici un semn (vrea sa ìi platesca ....nu vrea ),unde trebuie sa ma adresez? va multumesc!!!!:(
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 08:43, 16 Ianuarie 2011
Puneți in executare hotararea de divort.
Daca fostul sot are un loc de munca, solicitati instantei
sa faca adresa de retinere la locul de munca.
Pentru rezolvarea mai rapida, depuneti plangere la politie in baza art. 305 litera (c) Cod penal.
c) neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
nu are un loc de munca ,dar nu stiu unde trebuie sa ma adresez ptr. a cere ca lui sa imi plateasca
Daca nu are loc de munca nu se poate dovedi neplata cu rea-credinta.
dar munceste in italia fara contract de munca

Alte discuții în legătură

Abandon de familie rea credinta ContSters18205 ContSters18205 Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat, anume:eu sunt divortata prin sentinta definitiva din luna Dec 07. Ex sotul imi datoreaza pensie alimentara (pentru ... (vezi toată discuția)
va rog cum e cu partajul???? lery lery eu am fost casatorita 8 ani am un copil de 7 ani si cand am divortat nu am luat nimic din casa am lasat totul acolo multe sunt pe numele meu si el nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Urgenta-neplata pensie Emilia87 Emilia87 buna ziua ,as avea nevoie de un sfat urgent sora mea e divortata cu 2 copii si copii sant la fostu sot platea pensie alimentara a ramas fara servici e in ... (vezi toată discuția)